Subsidies 2019

Lievegem ondersteunt 7 mooie projecten in DAC-landen (landen in ontwikkeling) die een draagvlak hebben in Lievegem, telkens met een subsidie van 1000 euro.
Het college volgde hiervoor het advies van de kersverse Lievegemse Lokaal Mondiale Raad. De projecten gaan door in de Filippijnen, Nepal, Senegal, Oeganda, Guatemala en India. Stuk voor stuk sterke projecten die erop gericht zijn dat de bevolking ter plaatse groeit naar zelfredzaamheid en haar eigenaarschap ten volle opneemt. Projecten voor weeskinderen, in scholen, in de gezondheidszorg, voor landbouwfamilies, op plaatsen in de wereld waar deze steun ook echt nodig is en mondiale solidariteit hierdoor heel sterk voelbaar is.

Daarnaast kregen 7 verenigingen hun erkenning als Lievegemse vereniging voor ontwikkelingssamenwerking. Verenigingen die zich allemaal inzetten om de mondiale solidariteit in Lievegem te vergroten. Deze verenigingen ontvangen van de gemeente 400 euro ondersteuning aan werkingsmiddelen voor de organisatie van activiteiten die hun organisatie en wat ze doen beter bekend maakt bij de Lievegemse bevolking. Hartverwarmend!

Lievegem steunt ook Oxfam Wereldwinkel met een subsidie van 2500 euro.

De totale ondersteuning van Lievegem aan projecten en verenigingen voor ontwikkelingssamenwerking bedraagt dus 11 900 euro. Met deze actie zetten we in op maar liefst 9 van de 17 SDG’s (Strategische Duurzaamheidsdoelstellingen) die we wereldwijd willen bereiken in 2030.
   

     

    

      

Indien je interesse hebt ook jouw steentje bij te dragen om de mondiale solidariteit te vergroten, neem contact op via lokaalmondiaal@lievegem.be