Gratis advies van Woonwijzer Meetjesland

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen van de federale overheid die in werking traden vanaf 18 maart 2020, heeft het bestuur van Woonwijzer Meetjesland – SOM vzw beslist om voor alle medewerkers telewerk maximaal mogelijk te maken.

Al onze collega’s werken van thuis. U kan ons niet meer bereiken op het centraal nummer. Onze adviseurs blijven wel bereikbaar voor adviesverlening aan burgers. U kan daarvoor doorverwijzen naar de contactgegevens op de landingspagina van de websites www.woonwijzermeetjesland.be en www.somvzw.be.

Deze aangepaste dienstverlenging is van kracht tot en met 19 april 2020.

Inwoners van Lievegem kunnen bij Woonwijzer Meetjesland terecht met al hun vragen over wonen en (ver)bouwen (verbouwingspremies, huursubsidie, huurwetgeving, sociale leningen, sociale woningen...). Er is tevens een lijst met huurwoningen beschikbaar.
Daarnaast kan je gratis technisch advies krijgen over woningen en gratis advies over duurzaam bouwen (isolatie, groene energie,...). Woonwijzer voert ook energiescans uit.

Gemeentehuis Zomergem: elke dinsdag van 9.00 uur - 12.00 uur
Sociaal Huis Waarschoot: elke woensdag van 14.00 uur - 16.00 uur
Gemeentehuis Lovendegem: elke donderdag van 9.00 uur - 12.00 uur

Hoe aanvragen

  • Je kan zonder afspraak langskomen tijdens de wekelijkse zitdag van Woonwijzer Meetjesland op woensdag van 14.00 uur - 16.00 uur in het Sociaal Huis, Kerkstraat 7 te 9950 Lievegem (Waarschoot)
  • Je kan zonder afspraak langskomen tijdens de wekelijkse zitdag van Woonwijzer Meetjesland op dinsdag van 9.00 uur -12.00 uur in het gemeentehuis, Markt 1 te 9930 Lievegem (Zomergem)
  • Je kan zonder afspraak langskomen tijdens de wekelijkse zitdag van Woonwijzer Meetjesland op donderdag van 9.00 uur – 12.00 uur in het gemeentehuis, Centrumstraat 45 te 9920 Lievegem (Lovendegem)
  • Je kan op een ander moment ook langsgaan of contact opnemen met het centraal kantoor van Woonwijzer Meetjesland, in Moeie 16a, 9900 Eeklo, tel. 09 378 61 70, info@woonwijzermeetjesland.be

Kostprijs

Dankzij de financiële bijdrage van de gemeente, Vlaanderen en provincie Oost-Vlaanderen is deze dienstverlening voor de inwoners helemaal gratis.