BE-Alert

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie.
Dankzij BE-Alert, kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen

  • via een sms
  • een gesproken bericht
  • een vaste telefoonlijn
  • e-mail.

BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent!

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont bijvoorbeeld in Lievegem maar werkt in Brussel. Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.
Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je bijvoorbeeld een dagje in de Ardennen bent, of een uitstap maakt naar de zoo, de cinema, …

Registreer je nu!

Momenteel zijn 1575 personen in Lievegem geregistreerd, slechts 6%! Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be.
Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in! Inschrijven is volledig gratis en neemt maar enkele minuten in beslag!