Word jij een prikpartner?

prikpartnerWe horen dat veel mensen zich toch wat zorgen maken. De meest gehoorde zorgen gaan enerzijds over de manier waarop je een afspraak kan maken en anderzijds over mobiliteit, hoe ga ik in dat centrum geraken? 

Een afspraak maken of bevestigen is niet voor iedereen even eenvoudig. Sommige mensen zijn niet zo digitaal onderlegd of hebben geen internet of computer. Zij kunnen zeker hulp gebruiken en misschien kan jij helpen!  

We roepen op om in je buurt, straat of appartementsgebouw, je eigen telefoonboek, je vrienden- en/of kennissenkring … te kijken of mensen je hulp zouden kunnen gebruiken. Indien je dat vermoedt, stap dan op die persoon af en bied je aan als “prikpartner”. Indien die persoon zich wil laten vaccineren, en die kan daarbij hulp gebruiken, dan hoeft hij/zij op het moment dat de uitnodiging in de bus valt maar naar jou te bellen en is die zeker van jouw ondersteuning. 

Daarnaast is ook mobiliteit naar het vaccinatiecentrum een bezorgdheid. De vaccinatiecentra, lokale besturen en eerstelijnszones stellen alles in het werk om mensen die minder mobiel zijn te ondersteunen. Misschien kan jij iemand brengen naar/zijn of haar afspraak? 

We zijn er van overtuigd dat de wetenschap dat iemand klaar staat om te helpen indien nodig voor veel mensen een geruststelling zal zijn. 

We houden ons  met z’n allen al bijna een jaar aan strikte maatregelen. Maatregelen die nodig zijn om onszelf en onze dierbaren, maar zeker ook de meest kwetsbaren te beschermen. In deze laatste rechte lijn naar een normaal leven willen we dan ook oproepen tot solidariteit om elkaar ook in deze fase te helpen.