Repair café

In elke Lievegemse deelgemeente zullen we in 2019 een Repair Café organiseren. Waarschoot bijt de spits af, op 16 maart.

De gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur (GEMINA) Waarschoot had de jaarlijkse traditie om een Repair Café te organiseren en omdat we in Lievegem goede gewoontes niet willen laten verdwijnen, plannen we dit jaar in iedere deelgemeente een Repair Café! Waarschoot bijt de spits af!

 Wat is een repair café?

Vaak gooien we spullen weg die mits een kleine herstelling opnieuw bruikbaar zijn. Kom met kapotte toestellen of voorwerpen naar het Repair Café. Kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen … krijgen dankzij de herstellers in het Repair Café een tweede leven. Ze leren jou om met het daar aanwezige materiaal hoe je zelf aan de slag kan gaan. Waardevolle praktische kennis worden op een plezante manier overgedragen. Zo verkleinen we de afvalberg en beperken we de noodzaak van nieuwe productie.

Leuk sociaal gebeuren

Via het Repair Café komen inwoners op een nieuwe manier met elkaar in contact: als je samen een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders wanneer je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. En wie niets om te repareren heeft? Die kan ook een kop koffie of thee komen drinken en een handje toesteken!

Gezocht: handige Harry of Harriëtte

Ben je een handige Harry of Harriëtte of heb je gewoon zin om wat te helpen tijdens het Repair Café? We hebben je nodig! Contacteer team omgeving voor meer info.

Praktische info

  • Wanneer: zaterdag 16 maart van 09.00 tot 12.00 uur
  • Waar: Cultureel Centrum Waarschoot, Nieuwstraat 8. gratis inkom.
  • Organisatie: GEMINA Waarschoot en de gemeente Lievegem
  • Contact: team omgeving, omgeving@lievegem.be, 09 396 23 00, vraag naar Katleen De Geeter