Zwerfvuilacties

Samen voor een propere buurt! Doe mee aan de lenteschoonmaak van Lievegem of word zwerfvuilpeter of -meter.

Ook in Lievegem willen we het proper houden en organiseren we zwerfvuilacties. We hebben steeds enkele op te ruimen parcours in petto, maar je mag zelf ook invulling geven aan de actie en één of meerdere straten in jouw buurt kiezen. Voor alle deelnemers worden er veiligheidsvestjes, handschoenen, afvalzakken en afvalgrijpers ter beschikking gesteld. 

Waar en wanneer?

  • Lovendegem: op vrijdag 29 maart voor de scholen, op zaterdag 30 maart voor de verenigingen en geïnteresseerde inwoners
  • Waarschoot: op zaterdag 30 maart vanaf 9.00 uur voor alle verenigingen en geïnteresseerde inwoners
  • Zomergem: op vrijdag 15 maart is er zwerfvuilactie van de scholen, op zaterdag 16 maart zijn de verenigingen en geïnteresseerde inwoners aan de beurt.

 Word jij onze nieuwe milieumeter of –peter?

Wil jij ook in een propere buurt wonen, ben je graag buiten actief bezig? Dan verwelkomen we jou graag als milieumeter of –peter van Lievegem!

De gemeente Lievegem rekent op de blijvende inzet van de reeds actieve milieumeters en -peters, maar wenst de groep van vrijwilligers die zich willen inzetten voor een schonere buurt nog uit te breiden. Het gaat over het opruimen van zwerfvuil, het onderhouden van een openbaar groenperkje, een kapel … Je krijgt het nodige materiaal en logistieke ondersteuning van de gemeente.

MEER WETEN
omgeving@lievegem.be09 396 23 00