Podcasts erfgoeddag

Op 24 en 25 april vindt in Vlaanderen de jaarlijkse Erfgoeddag plaats, met als centraal thema ‘De nacht’. Ook in Lievegem werd een coronaproof aanbod gezocht en gevonden: een etalage-tentoonstelling en de aftrap van een griezelige podcastreeks.

Start project “Verhaaltjes voor het slapen gaan”

Het licht dooft en de nacht valt in Lievegem. Tijd voor griezelverhaaltjes voor het slapengaan, dacht team cultuur. Onze gemeente is gezegend met heel wat gruwelijke verhalen en lokale legendes. Team cultuur laat deze vertolken door bekende en minder bekende inwoners in hun plaatselijk dialect.

Tijdens het Erfgoedweekend wordt de aftrap gegeven van de reeks “Spannende verhaaltjes voor het slapengaan” met de eerste 2 griezelverhalen. Welk leed sleepte de graaf van Ronsele met zich mee? En hoe werd Arisdonk gekweld door een verschrikkelijke weerwolf?

Kruip samen onder een knus dekentje en luister naar onze podcasts:

Na Erfgoeddag zetten we dit project verder tot we een goedgevulde podcastreeks hebben met verhalen en legendes uit alle hoeken van Lievegem. Abonneer je op één van bovenstaande kanalen en krijg automatisch een bericht bij de lancering van een nieuw verhaal

Historisch Lieveland brengt licht in de nacht

Tijdens het Erfgoedweekend kan je ook eens langs lopen bij de etalagetentoonstelling van Historisch Lievegem in Zomergem. Vandaag is straatverlichting functioneel. Ledlampen hebben de donkerte verdrongen en maken van de nacht een verlicht schouwspel. Met een coronaveilige tentoonstelling wil Historisch Lieveland de 19de en 20ste eeuwse evolutie in openbare verlichting tonen aan het grote publiek. Oude foto’s van de dorpskern geven een idee hoe de oude lantaarns het straatbeeld van Zomergem bepaalden. De tentoonstelling kan je doorlopend bewonderen in de etalage van het Archief en Documentatiecentrum voor de Geschiedenis van Zomergem (Kleitstraat 1) tijdens het Erfgoedweekend.

erfgoeddag