Groepsaankoop zonnepanelen

Je kunt als inwoner van Oost-Vlaanderen gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie. Ruim 10.400 inwoners uit Oost-Vlaanderen lieten al zonnepanelen plaatsen via de groepsaankoop. Neem ook deel. Bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen.

Deze groepsaankoop sluit naadloos aan bij de ambitie van de Provincie om samen met inwoners, organisaties, bedrijven, steden en gemeenten te werken aan duurzame energie in Oost-Vlaanderen. De Provincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2040 klimaatneutraal zijn. Met deze groepsaankoop maken we zonne-energie toegankelijker voor al onze inwoners.

Voor wie?

  • Alle inwoners van de provincie Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen aan de groepsaankoop.
  • Ook als KMO, VZW of VME kan je je inschrijven. Deze groepsaankoop legt de focus op installaties met een maximum geïnstalleerd vermogen van 10 kWp.
  • Betaal je zonnepanelen maandelijks af met de groene energielening. Dankzij de samenwerking tussen iChoosr en KBC kan je aan een voordelig tarief je zonnepanelen afbetalen.

Hoe werkt het?

Samen zonnepanelen aankopen is heel gemakkelijk. Wij doen het uitzoekwerk, jij beslist.

Inschrijven kan nu al
Je kunt je gratis en vrijblijvend inschrijven via www.oost-vlaanderen.be/zp. Inschrijven verplicht je tot niets, maar
wil enkel zeggen dat je een persoonlijk voorstel ontvangt.

Meteen een persoonlijk voorstel
Je ontvangt meteen een persoonlijk voorstel op basis van jouw inschrijvingsgegevens. Je ziet meteen je kosten, opbrengsten en terugverdientijd.

Beslissen
Vind je het aanbod interessant? Dan kan je tot en met 16 juli het voorstel accepteren. Intussen kan je met al je vragen terecht bij onze helpdesk of op onze online informatieavond.

Installatie
Wanneer je het voorstel aanvaardt, inspecteert de winnende leverancier je dak. Na inspectie ontvang je een definitieve offerte. Ga je hiermee akkoord, dan plannen jullie samen een datum in voor de installatie. Nadien geniet je direct van je eigen groene stroom. We streven ernaar om alle installaties af te ronden voor eind oktober 2021.

Meer informatie?

Neem een kijkje op de website
Op onze website hebben we de belangrijkste informatie en video’s voor je verzameld. Hier lees je alles over de
groepsaankoop en over zonnepanelen in het algemeen. Je vindt eveneens het antwoord terug op de meest gestelde vragen.


Volg een online informatie avond
De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert een online informatieavond. Tijdens deze webinar kan je via chat al je vragen stellen aan onze experten. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging zodra je bent ingeschreven.

Vragen?
www.oost-vlaanderen.be/zp
zonnepanelen@oost-vlaanderen.be
0800 26 803, ma-vrij van 9 tot 17 uur

Bekijk ook de andere groepsaankopen

Afbeelding van dakisolatiAfbeelding van dakisolati

Groepsaankoop dakisolatie

Bij een woning die niet geïsoleerd is gaat maar liefst 30% van de warmte verloren via het dak. Jouw dak isoleren bespaart je energie én kosten.

Lees meer
Afbeelding van sjaal rond een huisAfbeelding van sjaal rond een huis

Groepsaankoop spouwmuurisolatie

Nog tot eind dit jaar kan je je aanmelden voor de groepsaankoop spouwmuurisolatie.

Lees meer
Afbeelding van verwijderde stookolietankAfbeelding van verwijderde stookolietank

Groepsaankoop stookolietanksanering

Nog tot eind deze maand kan je je inschrijven op de groepsaankoop stookolietanksanering.

Lees meer