Lieve Joris vertelt

Op 28 september 2019 komt Lieve Joris naar Lievegem. Ze vertelt ons over Congo, rode draad doorheen haar vijf boeken over dit land.

Lieve Joris is internationaal bekend als schrijfster van non-fictie boeken over de Arabische wereld, Oost-Europa en Afrika.
Congo is een terugkerend thema in haar oeuvre. In Terug naar Congo (1987), Dans van de luipaard (2001) en Het uur van de rebellen (2006) pleegt ze 'literaire vivisectie op de geschiedenis', zoals Maarten Asscher het in Ons Erfdeel noemt. Naar aanleiding van Het uur van de rebellen schreef Libération: 'Lieve Joris is één van de beste journalisten ter wereld.' De Daily Telegraph noemde het 'een intelligent en soms prachtig verhaal over één van de grote drama's van onze tijd'. In 2008 verscheen De hoogvlaktes, een heel boeiende aanvulling op haar vorige boek. In 2013 verscheen Op de vleugels van de draak waarin Lieve Joris de banden tussen China en Congo ontrafelt op haar heel eigen manier.. In 2014 kreeg ze de Spiegelprijs voor haar boeken over Afrika. Lieve Joris kreeg heel wat literaire prijzen voor haar boeken. In april 2019 ontving zij de publieksprijs van de Confituur Boekhandelsprijs voor haar laatste boek Terug naar Neerpelt.

Lokaal Mondiaal Beleid Lievegem en de Lokaal Mondiale Raad Lievegem nodigen Lieve Joris uit om te komen vertellen over haar Congolese boeken geïllustreerd met fotomateriaal.
Het belooft een boeiende avond te worden waarbij het publiek de gelegenheid krijgt om de schrijfster vragen te stellen.

Waar en wanneer?
Zaterdag 28 september 2019 om 19.30 uur
Grote raadzaal, Kasteeldreef 72, 9920 Lievegem
Inschrijven is noodzakelijk, vóór 26 september via brigitte.becu@deinze.be

Wat mag dat kosten?
Inkomprijs: 3 euro. Drankje van de Oxfam Wereldwinkel Lievegem inbegrepen!

Nog meer info?
Die vind je op www.lokaalmondiaallowazone.be

of bij Brigitte Becu op 0492 39 23 08 

Samenwerking tussen Lokaal Mondiaal Beleid Lievegem, Lokale Mondiale Raad Lievegem, Oxfam WW Lievegem