Kinderkunstendag

Omwille van de verstrengde coronamaatregelen heeft het gemeentebestuur Lievegem beslist om Kinderkunstendag te annuleren.

LaLaLievegem, het festival voor Lievegemse sterren

Op zondag 21 november viert Lievegem de tiende verjaardag van Kunstendag voor Kinderen helemaal in Hollywoodstijl. Team Jeugd, Cultuur, Bibliotheek en KA! slaan de handen ineen om er een onvergetelijke dag vol muziek, toneel en knutselen van te maken. Op verschillende locaties in de gemeente zijn er al tal van activiteiten voor jonge steracteurs en -actrices helemaal in het teken van de filmwereld.

Ben jij een echte filmdiva, schuilt er een gewiekste paparazzo in jou of word jij de nieuwe, moderne de nieuwe Lievegemse Tarantino of Adil El Arbi? Dan is LaLaLievegem echt iets voor jou. Het volledige programma kan je hier ontdekken.

Tickets zijn gratis, maar inschrijven is verplicht via het digitaal reservatiesysteem: https://reservaties.lievegem.be of via cultuur@lievegem.be / tel. 09 396 23 00. Inschrijven kan vanaf 21 oktober. Wees er vlug bij want het aantal plaatsjes is beperkt.

Hollywood in Lievegem

Er is voor elk wat wils: workshops voor kleuters, lagere schoolkinderen en tieners, en zelfs ouders en grootouders. De rode draad van LaLaLievegem is de rode loper. Deze feesteditie staat volledig in het teken van Hollywood en de filmwereld. In de workshop “Roadrunner bib bib” maak je je eigen tekenfilm, in “Dramalama” zet je je eerste stappen als acteur, in “Beats” mix je samen met DJ Merlo een supercoole soundtrack, in “Paperazzi” krijgen kleuters hun eerste lessen fotografie… Voor dit diverse aanbod doen we een beroep op lokale artiesten zoals DJ Merlo, Erna Mouton, Jan Scheir, Inge Bekaert, Lies Demeyer en professionele lesgevers van externe organisaties.

Een rode loper voor Lievegemse sterren…

LaLaLievegem heeft niet alleen een programma om te doen. Er zijn ook activiteiten om naar te kijken. ’s Morgens opent ons poëtisch kapsalon waar je je kan laten uitdossen als een echte filmster. Kom daarna in Hollywoodstijl naar de muzikale theatervoorstelling “Prinses Lily op de boerderij” en laat je bij aankomst fotograferen door een professionele fotografe op de rode loper. Foto’s van jouw kleine drama-queen/king kan je achteraf downloaden op de Flickr-pagina van Lievegem.

Een knotsgek geschenk voor elke deelnemer

Als kers op de taart krijgt iedere deelnemer een knotsgek doe-boekje, een ludiek aandenken aan LaLaLievegem.
Kon je er niet bij zijn? Geen zorgen … hieronder kan je ons knotsgek doe-boekje downloaden en zelf printen.

We dagen hen uit met zotte opdrachten zoals maak een tekening met je neus met vingerverf of maak een portret van je ouders, huisdier of beste vriend met materiaal uit de vuilnisbak. Hou onze facebookpagina in de gaten, want we geven zelf het goeie voorbeeld!

Vorige editie 2020: Kinderkunstenpret via ’t internet

Op zondag 15 november 2020 organiseerde Lievegem een digitale Kunstendag voor Kinderen. Team jeugd, team cultuur en de bibliotheek sloegen de handen inéén om er een onvergetelijke dag vol muziek, toneel, dans en knutselen van te maken. Wil je ons digitaal programma herbeleven, surf dan zeker eens naar ons YouTubekanaal en herbekijk de vele leuke filmpjes met creatieve en artistiek opdrachten en ideeën.