Dementievriendelijk Lievegem

Logo dementievriendelijk  Lievegem

Lievegem wil zich graag profileren als dementievriendelijke gemeente. Als je weet dat er in Vlaanderen zo’n 136.624 mensen met dementie wonen en dit aantal in 2060 zal verdubbelen, dan is het niet meer dan logisch om dit thema in de kijker te zetten. Dementie is meer dan ooit een uitdaging en die uitdaging wil de gemeente Lievegem mee aangaan.

Het is belangrijk om een blijvende aandacht te schenken aan dit onderwerp. Niet alleen voor de persoon in kwestie zelf, maar ook voor zijn/haar mantelzorger en naaste omgeving. Dementie heeft namelijk niet alleen een grote impact op de betrokkene, maar ook op het sociale netwerk; het brengt veranderingen mee in de relatie.

Informatie in de Bib

Wist je dat de bibliotheek van Lievegem heel wat lectuur in de boekenrekken heeft liggen over het thema dementie? Het aanbod is heel divers: romans, informatieve boeken, films, strips, prentenboeken… Er is materiaal voor alle leeftijden.
Meer info: Startpagina | Lievegem (bibliotheek.be)

A trip down memory lane

dementie'A trip down memory lane' is een activiteitenreeks waarbij we terug in het verleden duiken en al onze zintuigen prikkelen. Zowel senioren met en zonder dementie en hun mantelzorgers zijn welkom. De activiteiten zijn gratis (maaltijden en consumpties niet inbegrepen) en gaan door in groepen van maximum 20 personen. 

We plannen 5 activiteiten (zodra de coronacijfers het toelaten!): 

  • Uitstap naar de Lembeekse bossen
  • 'Human Juxebox’ Lievegem
  • Citytrip Oudenaarde
  • Citytrip Brugge
  • Uitstap naar de Zee

Lees hier meer over 'A trip down memory lane'. 

 

Contactgegevens

Sociaal huis en seniorenconsulent - 09 396 23 00 - welzijn@lievegem.be - senioren@lievegem.be

Meer informatie

Dementie in beeld