Geen zitdagen voor de belastingen dit jaar! We helpen je graag online of telefonisch verder!

Je aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): eenvoudig en snel!

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte is beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web) vanaf begin mei.

Hoe krijg je toegang tot je aangifte of je voorstel van vereenvoudigde aangifte? 
Ga naar MyMinfin.be en meld je aan: 

Je krijgt begin mei een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • Je gegevens zijn juist en volledig? Je moet niets doen. 
    Je zal automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
  • Je gegevens zijn onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren, ofwel via MyMinfin.be, ofwel via het papieren antwoordformulier. Indien je vragen hebt, kan je ook bellen naar het nummer dat op het voorstel van vereenvoudigde aangifte is vermeld. 

Meer informatie? Hulp nodig?

Om in de huidige context van het coronavirus uw veiligheid te garanderen, zijn de kantoren van de FOD Financiën momenteel gesloten.

Door corona zijn er geen zitdagen

Deze dienstverlening wordt net zoals vorig jaar vervangen door telefonische hulpverlening. Wie vorig jaar al van deze dienstverlening gebruik maakte en dit jaar geen vereenvoudigde aangifte krijgt, zal in april door de medewerkers van FOD Financiën worden opgebeld om een telefonische afspraak vast te leggen om de aangifte telefonisch in te vullen. 
Kreeg je geen telefoon in april en heb je hulp nodig, bel dan nadat je de bruine envelop hebt ontvangen, naar het nummer dat op die envelop is vermeld. 

Indien je extra begeleiding nodig hebt om naar de belastingdiensten te bellen, kan je ook terecht bij team Welzijn van het OCMW. Maak hiervoor een afspraak via het onthaal van de gemeente. 

Ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox 

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! U krijgt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is.    

Meer info over de eBox.