Gewijzigde Coronamaatregelen sport Lievegem

Sportactiviteiten zoals wandelen en fietsen mogen voortaan met 1 + 2 personen of met 2 personen van hetzelfde gezin + 2 personen. Op voorwaarde dat de regels rond social distancing gehandhaafd blijven. Enkele andere outdoor én contactloze sporten zoals bijvoorbeeld tennis, atletiek, petanque en vissen kunnen vanaf 4 mei terug beoefend worden onder heel strikte voorwaarden. Voor sommige van deze sporten is gemeentelijke infrastructuur beschikbaar. We geven hier graag een overzicht van de mogelijkheden:
 

 • Tennis - in de 3 sportcentra kunnen de outdoor tennisterreinen terug gebruikt worden voor enkelspel. Reservatie gebeurt voor de leden van de tennisclub via de eigen tennisvereniging of login op Tennis Vlaanderen. Particulieren kunnen op de 3 sportcentra een tennisterrein reserveren: in Lovendegem en Zomergem via team Sport (09 396 23 01), in Waarschoot kan je dit via marleen.moentjens@skynet.be van TC Orbis. Na reservatie krijgt iedereen een mail met richtlijnen voor het gebruik van de terreinen.
 • Vissen - de gemeentelijke visvijver is vanaf maandag terug ter beschikking, op voorwaarde dat de algemene richtlijnen mbt social distancing gehandhaafd worden. Iedereen die gaat vissen moet ook beschikken over een visvergunning. Heb je nog geen visvergunning voor 2020, dan kan je dit aankopen aan het vrijetijdsloket in de sporthal van Lovendegem dat vanaf de week van 4 mei open zal zijn op donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Er kan enkel met bancontact betaald worden.
 • Petanque - de openbare petanqueterreinen mogen gebruikt worden met inachtname van de richtlijnen mbt social distancing.
 • Atletiek - op het sportcentrum van Waarschoot kan de finse piste en atletiekpiste terug gebruikt worden. De atletiekpiste op het sportcentrum van Zomergem kan eveneens gebruikt worden.
 • Skateterrein Waarschoot
  - Van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur
  - Op afspraak via mail naar sport@lievegem.be, telkens reservatie voor 1 uur en pas oké na bevestiging van team sport. De bevestiging moet mee worden genomen naar het skateterrein om aanwezigheid te kunnen bewijzen. Telkens vanaf vrijdagochtend gereserveerd worden voor de daaropvolgende week.
  - Omwille van de snel wijzigende maatregelen bekijken we dit graag week per week.
  - Max. met drie personen (altijd dezelfde vrienden – bubbel) en voldoende afstand houden.
   - Er zal nog steeds controle gehouden worden door de politie op samenscholing
  - Bij problemen kan er steeds gebeld worden naar team sport: 09 396 23 01

Zomerkampen

Bij de bekendmaking van de nieuwe richtlijnen zijn er nog geen beslissingen genomen met betrekking tot de zomerkampen. De start van de inschrijvingen voor de sportkampen van team sport Lievegem was gepland op 4 mei. Dit zal echter uitgesteld worden tot eind mei, de federale overheid bepaalde dat tegen dan beslissingen zullen genomen worden over de kampen en activiteiten tijdens de zomervakantie.