Groepsactie stookolietanksanering

Heb je nog een oude stookolietank die u niet meer gebruikt? Of wil je binnenkort overschakelen van stookolie naar een andere warmtebron (warmtepomp, houtkachel, enz.)? Doe dan mee aan de groepsactie stookoliesanering en ontdek de uitzonderlijke voorwaarden. Zowel particulieren als landbouwbedrijven kunnen deelnemen aan de groepsactie.

Waarom een tanksanering?

Heb je een stookolietank die je niet meer gebruikt, dan moet je deze volgens de milieuwetgeving door een erkend technicus buiten gebruiken laten stellen. Vergeten stookolietanks gaan op termijn immers roesten en lekken. Door je stookolietank buiten gebruik te stellen, voorkom je bodemvervuiling en vermijd je bijkomende problemen en kosten.

Wanneer je je woning verwarmt met stookolie, komt er veel CO2 vrije. Door over te schakelen van stookolie naar een alternatieve warmtebron zoals een warmtepomp(boiler), zonneboiler of een houtkachel vermindert u uw CO2-uitstoot en help je het klimaat! Ook de overschakeling van stookolie naar aardgas heeft een beperkt gunstig effect op het klimaat.

Hoe werkt het?

  • Schrijf je in via www.veneco.be/tanksanering
  • Je kan ervoor kiezen om je tank te reinigen en op te vullen of om hem definitief te verwijderen.
  • Na inschrijving ontvang je een vrijblijvende offerte.
  • Je  hebt de keuze om al dan niet in te gaan op deze offerte.
  • Is er bijkomende informatie nodig, dan stemt de technicus per telefoon of e-mail met je af.  Indien dat niet voldoende is, kan er een plaatsbezoek ingepland worden.
  • De technicus spreekt met jou een datum af om de werken effectief te laten uitvoeren.

Meer informatie