Groepsactie stookolietanksanering (particulieren en landbouwbedrijven)

De gemeente en Veneco organiseren samen een groepsactie voor de sanering van stookolietanks. Na je inschrijving komt een erkend technicus bij je langs voor een expertise. De technicus bekijkt samen met jou of de stookolietank, na reiniging kan verwijderd of opgevuld worden. Hij maakt voor jou een persoonlijke offerte op, waarna je volledig vrij bent om te kiezen of je de werken al dan niet laat uitvoeren.

Particulieren en landbouwbedrijven

De groepsactie wordt aangeboden aan particulieren en landbouwbedrijven.

Help het klimaat

Door over te schakelen van stookolie naar een alternatieve warmtebron zoals een warmtepomp(boiler), houtkachel of aardgas help je het klimaat. Zelfs de overschakeling van stookolie naar aardgas heeft een gunstig effect op het klimaat, omdat de verbranding van aardgas 25 % minder CO2 uitstoot dan de verbranding van stookolie.

Denk aan het milieu en voorkom onnodige kosten

Heb je een stookolietank die je niet meer gebruikt, dan moet je deze volgens de milieuwetgeving door een erkend technicus buiten gebruiken laten stellen. Vergeten stookolietanks gaan op termijn immers roesten en lekken. Door je stookolietank buiten gebruik te stellen, voorkom je een bodemvervuiling en bijkomende problemen en kosten.

Inschrijven

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan vanaf 18 mei 2020 in voor de groepsactie stookolietanksanering en ontvang een vrijblijvende offerte:

Gemeentehuis Zomergem: elke dinsdag van 9.00 uur - 12.00 uur
Sociaal Huis Waarschoot: elke woensdag van 14.00 uur - 16.00 uur
Gemeentehuis Lovendegem: elke donderdag van 9.00 uur - 12.00 uur
Je kan op een ander moment ook langsgaan of contact opnemen met het centraal kantoor van Woonwijzer Meetjesland, in Moeie 16a, 9900 Eeklo, tel. 09 378 61 70, info@woonwijzermeetjesland.be