Groepsactie stookolietanksanering (particulieren en landbouwbedrijven)

Heeft u nog een oude stookolietank die u niet meer gebruikt? Of wenst u binnenkort over te schakelen van stookolie naar een andere warmtebron (warmtepomp, houtkachel, enz.)? Meldt u dan geheel vrijblijvend aan voor de groepsactie stookolietanksanering en ontdek de uitzonderlijke voorwaarden. Zowel particulieren als landbouwbedrijven kunnen deelnemen aan de groepsactie.

De gemeente en Veneco organiseren samen een groepsactie voor de sanering van stookolietanks. Na inschrijving ontvangt u een vrijblijvende offerte. Voor bijkomende informatie stemt de technicus met u per telefoon of per mail verder af. Zo wordt onder andere nagegaan of de tank kan verwijderd of opgevuld worden. Indien noodzakelijk komt de technicus bij u langs voor een plaatsbezoek. De persoonlijke offerte die u ontvangt is geheel vrijblijvend. Na ontvangst van de offerte heeft u bijgevolg de vrijheid om te beslissen of u de werken al dan niet laat uitvoeren.

Particulieren en landbouwbedrijven

De groepsactie wordt aangeboden aan particulieren en landbouwbedrijven.

INFOMOMENT OP 12 NOVEMBER 2020
Op 12 november kan je deelnemen aan het online infomoment via deze link: www.facebook.com/veneco.be

Na afloop kan u via de chat-functie vragen stellen over de actie. Aanmelden voor de actie kan via
- de website www.veneco.be/tanksanering
- per mail tanksanering@veneco.be
- of telefonisch via 0800 11 124

Kan je het online infomoment niet volgen en wens je toch meer informatie en begeleiding bij je aanmelding? Dan bent u van harte welkom op het gemeentelijk energieloket. Voor al deze dienstverlening kunnen inwoners van Lievegem terecht bij Woonwijzer Meetjesland. Je kan op afspraak langskomen tijdens de wekelijkse zitmomenten van Woonwijzer Meetjesland: -
op dinsdag van 9.00 uur tot 12.00 uur in het gemeentehuis, Markt 1, 9930 Lievegem (Zomergem)
- op woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur in het Sociaal Huis, Kerkstraat 7, 9950 Lievegem (Waarschoot)
- op donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur in het gemeentehuis, Centrumstraat 45, 9920 Lievegem (Lovendegem)

Bel voor een afspraak naar 09 378 61 70, of stuur een e-mail naar info@woonwijzermeetjesland.be.

Denk aan het milieu en voorkom onnodige kosten
Heb je een stookolietank die je niet meer gebruikt, dan moet je deze volgens de milieuwetgeving door een erkend technicus buiten gebruiken laten stellen. Vergeten stookolietanks gaan op termijn immers roesten en lekken. Door je stookolietank buiten gebruik te stellen, voorkom je bodemvervuiling en vermijd je bijkomende problemen en kosten.

Help het klimaat
Wanneer je je woning verwarmt met stookolie, komt er veel CO2 vrije. Door over te schakelen van stookolie naar een alternatieve warmtebron zoals een warmtepomp(boiler), zonneboiler of een houtkachel vermindert u uw CO2-uitstoot en helpt u het klimaat! Ook de overschakeling van stookolie naar aardgas heeft een beperkt gunstig effect op het klimaat.

Meer informatie

In november 2020 vond er een digitaal infomoment plaats dat je hier nog steeds kan herbekijken.

Wens je toch meer informatie en begeleiding bij je aanmelding? Dan ben je van harte welkom op het gemeentelijk energieloket.
Voor al deze dienstverlening kunnen inwoners van Lievegem terecht bij Woonwijzer Meetjesland. Je kan op afspraak langskomen tijdens de wekelijkse zitmomenten van Woonwijzer Meetjesland:
-    op dinsdag van 9.00 uur tot 12.00 uur in het gemeentehuis, Markt 1, 9930 Lievegem (Zomergem)
-    op woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur in het Sociaal Huis, Kerkstraat 7, 9950 Lievegem (Waarschoot)
-    op donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur in het gemeentehuis, Centrumstraat 45, 9920 Lievegem (Lovendegem)
Bel voor een afspraak naar 09 378 61 70, of stuur een e-mail naar info@woonwijzermeetjesland.be.