Internationale dag tegen holebi- en transfobie

17 mei is de internationale dag tegen holebi- en transfobie en daarom wappert de regenboogvlag sinds dit weekend aan de gemeentehuizen van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. De regenboogvlag is hét symbool van de LGBTQIA+gemeenschap en de diversiteit in onze samenleving.

Thema-aanbod in onze bibliotheken

Literatuur is een van de manieren om mensen te sensibiliseren: door boeken rond het holebi- en transgenderthema zichtbaar te maken prikkelen we de nieuwsgierigheid van de mensen. Breng de komende dagen zeker een bezoek aan onze bibliotheken, want daar vind je thematafels rond holebi- en transgenderliteratuur.

Voor hetero’s is het soms een moeilijke denkoefening om zich voor te stellen waarom een aparte leesplank voor holebi’s en transgenders wenselijk is. Doch is het voor holebi’s en transgenders die worstelen met hun geaardheid en/of genderidentiteit net belangrijk om zicht te kunnen identificeren met rolmodellen en helpt het terugvinden van holebi’s en transgenders in boeken of andere media hen bij hun emancipatieproces.

Zit je met vragen?

Inwoners die een luisterend oor willen over thema's aangaande holebi's, transgenders, LGBTQIA+ of andere gendergerelateerde onderwerpen kunnen terecht bij holebi-spirit of bij Çavaria, de Vlaamse belangenverdediger van LGBTQIA+-mensen en koepel van LGBTQIA+-organisaties.