Lievegem rekent op jou

Vanaf morgen (1 oktober) zijn de aangepaste maatregelen van de Federale overheid van kracht. De opvallendste wijziging hierbij is het verdwijnen van de 'bubbel van 5'. Je mag voortaan (per persoon en per maand) met vijf andere mensen nauwe contacten hebben. Die aanpassing is een kans die ons meer bewegingsvrijheid geeft.

Dit betekent echter niet dat we nu met z'n allen met 5 mensen nauwe contacten moeten hebben: het is een maximum. In ruil voor die extra flexibiliteit vraagt de Federale overheid om enige burgerzin aan de dag te leggen. Probeer je zo goed mogelijk te houden aan de zes gouden regels:

  • Respecteer de hygi├źneregels: was je handen lang genoeg met water en zeep.
  • Doe je activiteiten liefst buiten.
  • Denk aan kwetsbare mensen
  • Hou minstens anderhalve meter afstand van anderen.
  • Beperk je nauwe contacten.
  • Volg de regels over bijeenkomsten.
Pictogramman ter illustratie van de zes gouden regels

Is een regel niet helemaal duidelijk? Twijfel je of je je aan de richtlijnen houdt? Zowel op onze website als op die van de Federale overheid vind je op veel van die vragen een antwoord. Het is nog beter om een voorzichtigheidsprincipe te hanteren: als je twijfelt, neem dan de meest veilige optie. Twijfel je of je wel 1,5 meter van elkaar staat? Zet een stap opzij. Het is druk op straat en je twijfelt of je een mondneusmasker moet opzetten? Zet het maar op. Je voelt je wat flets? Blijf binnen en bel je huisarts: beter eens te veel dan te weinig.

Samen houden we Lievegem veilig.