Minder Mobielen Centrale

Wat? Voor wie? Wat kost het? Hoe vraag ik het aan?
Of wil je vrijwilliger worden?

Wat?
De Minder Mobielen Centrale is een dienst van Sociaal Huis Lievegem dat vervoer voorziet voor mensen die door een beperkte mobiliteit geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoersaanbod. Je kan gebruik maken van deze vervoerdienst voor bijvoorbeeld een doktersbezoek, consultaties in ziekenhuizen, bezoek aan familie of vrienden, kapper, ontspanningsactiviteiten of boodschappen. Onze dienst komt niet in de plaats van gespecialiseerde vervoerdiensten die instaan voor liggend ziekenvervoer of vervoer van zware rolwagens enz. 

Voor wie?
De Minder Mobielen Centrale is er voor bejaarden, mensen met een beperking of mensen in een sociale noodsituatie. Je moet inwoner zijn van de gemeente.

Kosten?
Het lidgeld bedraagt 10 euro per jaar voor een alleenstaande of 15 euro per jaar voor een koppel. Je betaalt aan de chauffeur 35 cent per gereden kilometer, te rekenen vanaf de woonplaats van de chauffeur.  De minimumvergoeding bedraagt 3,5 euro.
Als de chauffeur moet wachten terwijl jij binnen bent bij kapper, dokter … wordt dit aangerekend aan 1,25 euro per begonnen half uur. Dit kan je beschouwen als koffievergoeding voor de chauffeur.

Hoe aanvragen?
Neem minstens 3 dagen op voorhand contact op met de medewerkers van de Minder Mobielen Centrale.

Minder Mobielen Centrale zoekt vrijwillige chauffeurs!
Beschik je over een auto en wat vrije tijd? Eén of meerdere dagen of halve dagen per week? Voel je er wat voor om je in te zetten voor ouderen, zieken ... in de gemeente? Dan is de Minder Mobielen Centrale (MMC) misschien wat voor jou!

Het OCMW zorgt voor verzekering van je wagen, je ontvangt een onkostenvergoeding van 0,35 euro per kilometer, je maakt deel uit van een toffe ploeg vrijwilligers ... Samen met jou, zoeken we uit welke momenten best passen om mee te draaien in de Minder Mobielen Centrale. Een aantal dagen vooraf nemen we contact op met jou om de rit te regelen.

MEER WETEN
E        
mmc@lievegem.be
T          09 396 23 00
of tijdens één van onze zitdagen op de drie locaties

  • In Lovendegem: gemeentehuis Lovendegem, Centrumstraat 45
  • In Zomergem: Sociaal Huis, Dreef 20
  • In Waarschoot: Sociaal Huis, Kerkstraat 7