Mondmaskers verplicht in Lievegem

Vanaf nu is het dragen van een mondmasker in Lievegem verplicht voor de bezoekers (ouder dan 12 jaar) van de openbare markten en de kermissen. Eveneens worden bezoekers van de drie gemeentehuizen, het sociaal huis en administratief centrum verplicht om een mondmasker te dragen wanneer zij de gebouwen betreden. Een gelaatsscherm kan het mondmasker vervangen indien een mondmasker dragen om medische redenen niet mogelijk is.

Personeelsleden van de gemeentelijke diensten zijn eveneens verplicht een mondmasker te dragen wanneer zij zich verplaatsen binnen en tussen de verschillende openbare gebouwen tijdens vergaderingen, afspraken met burgers of plechtigheden zoals huwelijken. Als men na de verplaatsing op een plaats zit die coronaproof is (afstand gewaarborgd, plexiglas aanwezig,…) mag het masker uit.

Uitzondering: Deze maatregel zal wel nog niet van toepassing zijn op de vrijdagmarkt in Lovendegem van 17.07.2020, pas vanaf de markt op 21.07.2020.

Het COVID-19 virus is nog steeds aanwezig, dagelijks zijn er nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames. Het dragen van een mondmasker speelt een belangrijke rol om de verspreiding van het virus te beheersen