Ons dorp geeft! Jij ook?

Wist je dat er 70% kans is dat iemand ooit een bloedproduct nodig heeft? Dus ook jij of je buurman! Slechts 3% van de Vlamingen geeft bloed, plasma of bloedplaatjes. Dat willen we graag dit jaar veranderen. Want stel je even voor dat we dit percentage dit jaar kunnen laten stijgen naar 4% ... dat zou geweldig zijn! Dan hebben we meer donoren om de bloedvoorraad mee op peil te helpen houden.

Help ons in je eigen buurt helpen en word donor. Zo maak je van jouw dorp een warmere en meer solidaire plek. Geef bloed, plasma of bloedplaatjes en red levens.Waar je gaat doneren is niet belangrijk voor de statistieken van je woonplaats. Wij kijken namelijk naar je woonplaats en niet naar waar je je goede daad hebt gedaan. Je kan dus met een gerust hart in een buurgemeente of in een van onze donorcentra doneren. 

Dit jaar streven we naar 1 % meer donoren dan in 2019. In 2019 waren er in Lievegem 3,77 % donoren (bloed, plasma of bloedplaatjes). Dat kan beter!  Help mee om dit jaar nog beter te scoren. Word donor of motiveer mensen uit je omgeving om ook donor te worden.