Richt je eigen speelstraat in

Buiten spelen is het leukste wat er is. Als je daarvoor een veilige ruimte krijgt, maakt dat het nóg leuker. Vraag jouw speelstraat voor de paasvakantie aan vóór 19 februari 2023.

(Omslagfoto: Franky Schutz - Flickr)

Speelstraten

Tijdens de paas- en zomervakantie kan je in Lievegem van je straat een speelstraat maken. Het doel van een speelstraat is kinderen vrij en veilig op straat te laten spelen. Zo kunnen ze in hun eigen buurt met vriendjes ravotten, kunnen ze spelletjes doen die anders moeilijker te orga­niseren zijn (vb. vrij fietsen, stoepkrijten, skatewedstrijd…). Ook voor volwassenen kan een speelstraat fijn zijn: er is plots meer plaats voor een buurtfeest­je, een gezellige babbel in de tuinzetels op straat.

Hoe werkt het?

Je kan een speelstraat aanvragen voor de paas- en zomervakantie. Dat kan voor één dag, voor een vaste dag in de week of voor een aantal opeenvolgende dagen. Dit telkens van 10.00 uur tot 20.00 uur. De deadline voor deze aanvragen:

  • 19 februari 2023 (paasvakantie)
  • 14 mei 2023 (zomervakantie)

Voorwaarden

Uiteraard zijn er wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen: niet elke straat kan omgevormd worden in een veilige speelzone voor kinderen. Lees daarom goed het infoboekje of reglement over speelstraten na. Zit je nog met vragen? Laat het ons weten.