Vaccinatiecentrum Lievegem

 

Vaccinatiecentra Meetjesland

West-Meetjesland

  • Sportcentrum Den Boer in Lievegem: Den Boer 17, 9930 Lievegem
  • Sportpark Aalter-centrum: Lindestraat 17, 9880 Aalter

Oost-Meetjesland

  • Sportcentrum Hoge Wal Evergem: Guldensporenlaan 34, 9940 Evergem
  • Sanapolis polikliniek AZ Alma: Gentse Steenweg 132, 8340 Sijsele

Alle inwoners van Lievegem kunnen dus terecht in het vaccinatiecentrum in sporthal Den Boer in Zomergem. Dit was niet evident, omdat er maar twee vaccinatiecentra in onze zone mochten zijn, maar Lievegem wil dat de mensen hun vaccinatie dichtbij hun woonplaats kunnen krijgen.

Vaccinatie in fasen

Er zijn niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom werden een aantal prioritaire groepen bepaald.

  1. In de eerste fase zijn de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra en de zorginstellingen aan de beurt. Vervolgens is het aan de zorgprofessionals in de ziekenhuizen en de eerstelijnsgezondheidszorg. Daarna krijgt het niet-medische personeel van de ziekenhuizen en de zorginstellingen een vaccin.
  2. In een tweede fase is het aan de 65-plussers. Daarop volgen de 45- tot 65-jarigen met onderliggende gezondheidsproblemen. Ook mensen met essentiële beroepen volgen in deze fase. Wie dat precies zijn, moet nog bepaald worden.
  3. In een derde fase, wanneer er veel vaccins geleverd zijn, komen eerst andere risicopatiënten aan de beurt en dan de rest van de volwassen bevolking.

Meehelpen in een vaccinatiecentrum? 

Om alles in goede banen te leiden in de centra, zijn we op zoek naar heel wat helpende handen met uiteenlopende profielen. Onthaalmedewerkers, logistieke medewerkers, apothekers , artsen, verpleegkundigen,... Er zijn heel wat vrijwilligers nodig om van het vaccinatiecentrum in Lievegem een succes te maken. Goesting om de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen aan de laatste honk die we moeten overwinnen met z'n allen om ons 'normale leven' terug in gang te steken? Schrijf je hier in!
Je meldt je dan aan bij de eerstelijnzone Meetjesland die alle vrijwilligers verzamelt. Zodra er meer concrete info is wordt je door hen gecontacteerd.

Alvast bedankt voor je engagement en we zien je graag heel binnenkort terug in een van bovenstaande centra! We staan voor een heel complexe opdracht, maar gelukkig staan we er niet alleen voor. 

Voor andere vragen kan je terecht op www.laatjevaccineren.be.