Voorlopig geen bezoek in woon- en zorgcentra en instellingen

In onze woon- en zorgcentra in Lievegem zet men zich keihard in om de beste zorg te geven aan onze senioren. Ook de medewerkers van Humival en DVC De Triangel doen schitterend werk voor mensen met een beperking. De medewerkers van de Kerhoek en Blij Leven blijven zich ook inzetten. Ze doen dit in moeilijke omstandigheden.

Voor de families is de afstand t.o.v. hun geliefde moeilijk om te dragen. Nu al bezoek toelaten is echter heel moeilijk te organiseren en verhoogt de kans op besmettingen. We willen voorrang geven aan de gezondheid en veiligheid van de bewoners en het personeel.

Bezoek organiseren vraagt meer tijd, veiligheid, beschermingsmaterialenā€¦

Daarom is er afgesproken dat er voorlopig geen bezoek wordt toegestaan in de Lievegemse woon- en zorgcentra. Woon- en zorgcentra doen er alles aan om toch contact mogelijk te maken via digitale wegen.

Vanmiddag zit de sector samen met de taskforce woon- en zorgcentra en Vlaanderen om te kijken wat wel haalbaar is.

Humival en De Triangel zullen voorlopig geen bezoek kunnen organiseren. Ook de Kerhoek en Blij Leven laten nog geen bezoek toe.

Dit is een harde periode voor de families, maar de bescherming van de bewoners staat voorop.

Van zodra het bezoek in veilige omstandigheden kan gebeuren, zullen de voorzieningen zelf naar de familieleden communiceren.

We rekenen op jullie begrip en danken vandaag, op de dag van de medewerker, onze helden van hier: alle medewerkers van de woon- en zorgcentra en de mensen die werken met personen met een beperking.