Week van de handhaving

Vanaf maandag wordt het cameraproject van afvalintercommunale IVM in de strijd tegen sluikstort en zwerfvuil ook in Lievegem opgestart. De camera’s zullen ingezet worden op diverse locaties op het grondgebied van de gemeente met als doel het sluikstorten te ontraden en personen die toch sluikstorten, te kunnen vatten. Sluikstorters die betrapt worden riskeren een GAS-boete.

Week van de handhaving

De inzet van de sluikstortcamera’s komt er net voor de start van de handhavingsweek van 4 tot en met 10 oktober. Tijdens die week slaan de politie, GAS-vaststellers en de gemeente de handen in elkaar door de sociale controle op te voeren, mensen te informeren en overtreders te beboeten. We focussen hierbij op de hondenpoepproblematiek.

Mooimakers

De Week van de handhaving is een initiatief van Mooimakers waarmee Lievegem onlangs een coachingtraject afsloot. De komende drie jaar maakt Lievegem werk van een nog mooiere gemeente met een actieplan voor een efficiënt zwerfvuil- en sluikstortbeleid. Zo wordt er werk gemaakt van een veeg- en vuilnisbakkenplan, worden de ‘hotspots’ voor sluikstort in kaart gebracht en zet de gemeente in op afvalarme evenementen.