Radio Lievegem

Radio Lievegem was geweldig!

Live radio van en voor senioren. De afgelopen maanden waren op zijn minst gezegd vreemd. Plots moe(s)ten we afstand houden van elkaar en sociale contacten vermijden. Nog meer dan ooit stak eenzaamheid de kop op. Bij iedereen, maar vooral bij senioren. Ook voor de woonzorgcentra brak een zware periode aan. Met man en macht proberen ze deze onzichtbare oorlog te boven te komen.

Om onze senioren, zowel zij die nog thuis wonen als residenten van onze Lievegemse woonzorgcentra, én het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken, werd het concept Radio Lievegem uitgewerkt. Een steun, een hou-vol, een dikke dank-je-wel voor alle inspanningen namens de gemeente.

Tegelijk werkt muziek verbindend en willen we enkele uurtjes van ontspanning – een momentje om even het hoofd leeg te maken - aanbieden. Met een mobiele radiostudio trokken we in de week van 11 januari 2021 naar onze vier woonzorgcentra: 

  • WZC Lovenbos
  • WZC Home Diepenbroeck
  • WZC Ons Zomerheem
  • WZC De Linde

Tijdens de uitzendingen speelden we verzoekplaatjes van bewoners en personeel af, en lieten we hen aan het woord. Presentatie was voor rekening van Sporza-journalist Tom Boudeweel!

Radio Lievegem was een organisatie van de gemeente Lievegem, de deelnemende woonzorgcentra, de ouderenadviesraad en Flexivent.