Betaal met een verhaal

Sprankelende verhalen over jouw dorp

De zeven dorpen van Lievegem hebben elk een uniek karakter en dat vertaalt zich in sprankelende ervaringen over het leven vroeger en nu. Vertel ons verhalen die je kent of die je zelf meemaakte in jouw dorp en je dorp typeren. Verhalen over belevenissen in jouw, straat, buurt of dorp. Verhalen over speciale plekjes, markante mensen of gekke gebeurtenissen: ze dragen allemaal bij aan de eigenheid van een dorp. Met de wedstrijd Betaal met een verhaal willen we deze verhalen verzamelen in ruil voor een gemeentenaambord.

Het verhaal gaat verder

De wedstrijd werd afgesloten op 12 juli. We kregen verhalen te lezen en te horen uit alle hoeken van Lievegem. Verhalen over speciale, grappige en droevige gebeurtenissen. Verhalen over het leven van elke dag; vroeger en nu. Verhalen van mensen die geboren en getogen zijn in één van de Lievegemse dorpen. Maar even goed verhalen van inwijkelingen die zich echt thuis zijn gaan voelen op de plek waar ze inmiddels wonen.

Alle verhalen werden door de jury gelezen en beluisterd. Alle waardevolle inzendingen werden beloond met een bord.

Bekijk hier alle foto's van de prijsuitreiking.

Maar het verhaal stopt hier niet. Om deze en nog meer verhalen door en over mensen van Lievegem te kunnen delen,  zal er vanaf september in elk dorp op een welbepaalde dag een 'klapstoel' staan.  Ieder die wil kan voor de camera komen vertellen over wat zijn of haar dorp bijzonder maakt, over de mensen die er wonen, over speciale plekken en gebeurtenissen. Met de opgenomen beelden zal een montage/collage gemaakt worden van mensen van Lievegem en wat zij bijzonder vinden aan de plek waar ze wonen en leven.

Hoe kan je meedoen?

  • Je schrijft een eigen verhaal.
  • Je interviewt iemand en schrijft dat verhaal neer.
  • Je interviewt iemand en maakt er een podcast van.
  • Stuur je bijdrage in voor 12 juli 2021.

Wat kan je winnen?

  • Een bord met de naam van jouw dorp.
  • Jouw podcast op onze website.

Inspiratie

Heb je meteen een goed idee maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Of kriebelt het bij jou om een verhaal neer te pennen maar heb je niet meteen inspiratie?  Dan kunnen onze workshops of ons inspiratiebord jou misschien op weg helpen:

inspiratie betaal met een verhaal

Meer informatie

  • Beperk je verhaal tot zo'n 900 woorden of ongeveer 10 minuten verteltijd.
  • Criteria: inhoud (originaliteit en iets wat de mensen raakt), vorm (stijl en techniek).

Herbekijk de workshops

Welkom in de wondere wereld van podcasts!

9 en 16 juni 2021 (19.30 uur tot 21.30 uur)

In deze tweedelige online workshop leer je als inwoner van Lievegem hoe je een verhaal kan uitwerken in een podcast. Hoe breng je er een structuur in? Welke opnametoestellen kan je gebruiken? Wat kan je doen met je smartphone? Je krijgt ook tips voor auteursvrije muziek en geluiden en wordt op weg geholpen om je podcast te monteren. Inspiratie alom dus! Je hebt helemaal geen ervaring nodig.

Sara Logghe is gepassioneerd door het medium en geeft les en workshops over podcasts. Ze is de host van de podcast 'Bende van het Boek' en zet mee haar schouders onder de podcast van verschillende organisaties zoals Oxfam, HoGent en Consouling Sounds.

Kon je er niet bij zijn? Je kan de workshop integraal herbekijken via deze link.

Hoe schrijf ik een boeiend verhaal?

10 juni 2021 (19.30 uur tot 21.30 uur)

Wanneer ben jij in de ban van een verhaal? Welke bouwstenen zijn nodig om spanning op te bouwen? Welke personages geven kleur aan een vertelling? Wil je een verhaal schrijven maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Om jouw dorp in een verhaal te kunnen vatten bieden we deze inspiratiesessie aan.

Ilse Bockstaele (Het woord is van U) neemt je mee in een verhaal uit eigen streek. Aan de hand daarvan leggen we samen een lijst met schrijftips aan. Daarmee kan je nadien zelf aan de slag en wie weet win je dan zo een echt authentiek bord met de naam van je dorp!

Kon je er niet bij zijn? Je kan de workshop integraal herbekijken via deze link.