Fietsen

De gemeente Lievegem is gelegen tussen Gent en Brugge, dichtbij het Drongengoed en het Leen en is een mooie uitvalsbasis om te fietsen, wandelen,.... richting Gent of Brugge. De ideale uitvalsbasis voor wie wil ontsnappen aan de dagelijkse drukte!

In Lievegem zijn er tal van landschappelijke en natuurlijk waardevolle gebieden en sites die een grote aantrekkingskracht hebben, waar dagjestoeristen terecht kunnen.

Lievegem investeert dan ook in natuur- en beeldkwaliteit om de aantrekkingskracht van Lievegem te verhogen om routes en netwerken belevingsvoller in te richten.

Het verder uitbouwen van de landelijke identiteit, met de nadruk op het behoud van specifieke kenmerken. Hiermee kan Lievegem, gelegen tussen Gent en Eeklo, zich onderscheiden van andere, meer verstedelijkte regio’s.

Met de fiets of te voet….Langs de Lieve kan je wandelen, fietsen of gewoon op een bankje naar ’t Liefken zit staren. In tijden waarin alles sneller moet, kom je aan De Lieve helemaal tot rust! De Lieve is een paradijs voor vooral de roofvis. De snoek voelt zich hier helemaal thuis en de reigers zijn gek op de vissen. De kans is dus erg groot dat je hier een reiger ziet!