Aanraken, een gewenste levensbehoefte! - Baby massage

Aanraking is een eerste levensbehoefte. Kinderen bij wie de huid onvol­doende wordt aangeraakt, groeien slechter, zijn vaker ziek, leren slechter, hebben weinig lichaamsbesef, zijn minder sociaal en communiceren moeizaam. Ze zitten 'niet lekker in hun vel'. Dat inzicht heeft o.m. in Zweden geleid tot invoering van speelse vormen van lichaamscontact in vrijwel alle kinderdagverblijven en basisscholen. Naar tevredenheid.

Zonder gezonde aanrakingservaringen kennen kinderen hun grenzen niet. Je hebt lijfelijke ervaring met gewenste intimiteiten nodig om goed van fout te kunnen onderscheiden. Zonder ervaring met gewenste aanraking staan kinderen eerder open voor fysieke toenadering van vreemden. Voldoende aangeraakte kinderen leren ook beter. Leren doe je niet alleen met je verstand. Het lichaam en de emoties vormen één geheel met het mentale systeem.

In de KOGA Academy workshop ‘Aanraken: een gewenste levensbehoefte!’ leer en ervaar je niet alleen waarom, maar ook hoe je bij kinderen ­van jongs af aanrakingen kunt stimuleren, en hoe je onderling masseren kunt introduceren en bevorderen. Want elkaar positief aanraken is niet alleen in het belang van het individu, maar ook van de groep. Kindermassage geeft kin­d en ouder de mogelijkheid om de eenheid met elkaar te ervaren, om emoties te delen, om voor jezelf en elkaar te zorgen. In deze workshop werken we met kinderen tussen 0 - 1 jaar.

PRAKTISCH
Begeleiding: Melina Immesoete - (Groepspraktijk Dynamiek - http://www.kinesisten-zomergem.be/)
Datum: zaterdag 22 februari 2020
Uur: van 09.30u tot 11.00u (aanmelding vanaf 9.15u)
Plaats: KOGA Academy, Kruisstraat 59/6 9930 Lievegem (Zomergem), tel: 0486 39 74 99
Prijs: 10,00€ (mama en/of papa & kindje)

OPGELET: Er zijn slechts 8 beschikbare plaatsen (gezinnen) voor deze workshop. Snel inschrijven is de boodschap.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
Waar
KOGA ZuidKruisstraat 59/69930 Zomergem (Lievegem)
Organisatie
KOGA vzw
Prijs
€10,00,-
 

Basistarief: 10,00 €

Contact
Adres
Kruisstraat 59/69930 Zomergem (Lievegem)
Email
Telefoonnummer

0486 39 74 99

Types
Cursus of workshop