Bedrog van schoonheid

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 november vindt de tweede Nacht van de Meetjeslandse Kerken plaats. 13 parochiekerken openen in samenwerking met COMEET hun deuren voor het grote publiek en zetten daarmee het religieus erfgoed uit onze regio in de kijker.
Het aanbod aan activiteiten is zeer gevarieerd en verschilt van kerk tot kerk, gaande van gidsbeurten tot lezingen, tentoonstellingen, concerten of een expo met werk van lokale kunstenaars.
In het kader van Erfgoeddag werkten de kinderen uit het vierde leerjaar van School Beke aan een artistiek erfgoedproject. Textielkunstenares Loes Deckers begeleidde hen. Inspiratie haalden ze uit het lokale textielverleden dat in 2019 in de kijker stond via het project Waarschootstof. Helaas werd Erfgoeddag geannuleerd en verviel de apotheose, de tentoonstelling ‘Bedrog van Schoonheid’. We geven het graag een nieuwe kans tijdens de Nacht van de Meetjeslandse Kerken.
De expositie vormt ook het vertrekpunt voor de gegidste wandeling Waarschootstof. Ga samen met gids Luc Vermeylen op zoek naar relicten van het textielverleden in de streek!
Klets in de gezellige kerkbar na en ontdek alles over de toekomstplannen van de Bekekerk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
Waar
Sint-MauruskerkOude Staatsbaan 669930 Zomergem (Lievegem)
Prijs
€0,00,-
 

Basistarief: 0,00 €

Contact
Adres
Oude Staatsbaan 669930 Zomergem (Lievegem)
Telefoonnummer

info@comeet.be

Types
Tentoonstelling