De tijd van toen

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 november vindt de tweede Nacht van de Meetjeslandse Kerken plaats. 13 parochiekerken openen in samenwerking met COMEET hun deuren voor het grote publiek en zetten daarmee het religieus erfgoed uit onze regio in de kijker.
Het aanbod aan activiteiten is zeer gevarieerd en verschilt van kerk tot kerk, gaande van gidsbeurten tot lezingen, tentoonstellingen, concerten of een expo met werk van lokale kunstenaars.
Weet je nog, in de tijd van toen? Toen we wekelijks naar de kerk gingen. Toen de misvieringen bijgewoond werden door honderden gelovigen. Toen we de catechismus zo goed als van buiten kenden. Toen, wanneer de ‘berechting’ door de straat liep, dit een heel gebeuren was. Toen de priesters in soutane liepen. Toen de vele heiligen vereerd werden aan de hand van hun relikwieën.
Ja, de tijd van toen...
Wil je van dichtbij enkele schitterende kunstschatten uit de Sint-Ghislenuskerk komen bewonderen? Bezoek dan onze nieuwe exporuimte. We voorzien rondleidingen. Met een natje en een droogje heten we je van harte welkom!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
Waar
Sint-GhislenuskerkSchoolstraat 9950 Waarschoot (Lievegem)
Prijs
€0,00,-
 

Basistarief: 0,00 €

Contact
Adres
Schoolstraat 9950 Waarschoot (Lievegem)
Types
Begeleide rondleiding