Praktisch

De bib van Lovendegem is gesloten van 1 tot en met 16 augustus 2019

 

De belangrijkste afspraken

- u kan als inwoner van Lievegem in alle drie de bibliotheken terecht maar om materialen in één van de bibliotheken te ontlenen, moet u in die bibliotheek voorlopig nog wel afzonderlijk ingeschreven zijn. Inschrijving is gratis.

- materialen moeten teruggebracht worden naar de bibliotheek waar ze ontleend zijn.

- u kan 20 materialen per kaart ontlenen

- materialen voor volwassenen kunnen niet uitgeleend worden op een kinderpasje

- de uitleentermijn bedraagt 3 weken

- een reservatie kost € 0,50

- een boek uit een andere bibliotheek laten komen kost € 3,00

- het telaatgeld bedraagt € 0,15 per materiaal per dag

 

Vermijd telaatgeld door materialen tijdig te verlengen (via Mijn Bibliotheek, email, telefoon of aan de zelfuitleenbalies) of terug te brengen via de brievenbus! Ook een geheugensteuntje via email een paar dagen voor de uitleentermijn verstrijkt, is mogelijk.

Een aantal tarieven, zoals voor het nemen van kopies, verschilt nog wel lichtjes per bibliotheek op basis van de bestaande retributiereglementen. Dit wordt zo snel mogelijk gelijkgeschakeld.

Mijn Bibliotheek: de bib bij u thuis!

Met Mijn Bibliotheek kan u van thuis materialen verlengen, reserveren of uw uitleengeschiedenis bijhouden. En dat voor het hele gezin en voor alle bibliotheken waar u lid van bent

Maak éénmalig een account aan op http://mijn.bibliotheek.be, voeg uw lidmaatschap van bibliotheek Lovendegem, Waarschoot of Zomergem toe en u kan van start gaan.