Een ode aan de poëten van de Belgische muziek

De cultuursector heeft het niet makkelijk in coronatijden: onze Belgische artiesten moeten het stellen zonder podium of hun vertrouwde repetitiekot. Hun songteksten zijn vaak poëtische pareltjes en we missen het om deze live te kunnen horen.

We doen een warme oproep naar alle inwoners in Lievegem. Kies je favoriete poëtische regels uit een Belgische songtekst, deel deze met je buren door deze regels op je raam te tekenen of te hangen en bezorg ons een leuke foto. Wij zorgen voor een inspiratiegids met tips en tricks, krijtstiften kan je ontlenen in de 3 bibliotheken. Uiteraard mogen talentvolle Lievegemnaars ons deze parels ook al zingend bezorgen via een leuk filmpje.

Met deze actie willen we alle artiesten en bands tonen dat we hen niet vergeten zijn… We gaan voor een facebookpagina vol inspirerende teksten! Geen inspiratie?

Geen nood, in onderstaande gids vind je alvast een reeks sprekende lyrics van Belgische talenten!

Het goeie voorbeeld…

Wij geven alvast het goeie voorbeeld en zorgen in de week van 28 januari voor enkele parels uit onze Belgische popmuziek op de ramen van de bibliotheek Zomergem, bibliotheek Lovendegem en het gemeentehuis van Waarschoot.

belgische muziek