Coronaproof organiseren in gemeentelijke zalen

Deze pagina bevat beslissingen en maatregelen van Federaal, Vlaams en lokaal niveau en wordt telkens bijgewerkt na ieder overlegcomité

Een aantal gemeenteijke zalen zijn terug opengesteld voor verhuur aan verenigingen:

  • De Kring, Patronagiestraat 5, 9950 Lievegem
  • Cultureel Centrum, Nieuwstraat 8, 9950 Lievegem
  • Polyvalente zaal Lovendegem, Sportstraat 24, 9920 Lievegem
  • Tempelhof, Tulpenstraat, 9920 Lievegem
  • Grote raadzaal Lovendegem, Kasteeldreef 72, 9920 Lievegem

Beperkingen

Opgelet: er zijn omwille van de coronaveiligheid een aantal beperkingen:

  • Fuiven en dansfeesten zijn niet toegelaten
  • Particuliere verhuur is momenteel nog niet toegelaten

Voor elke zaal geldt ook een maximumcapaciteit bij de organisatie van activiteiten:

  • De Kring Waarschoot: max. 70 personen
  • Cultureel Centrum Waarschoot, Polyvalente zaal Lovendegem, Tempelhof Lovendegem, Grote Raadzaal Lovendegem: max. 40 personen

Basisregels en ventilatie

Huur je als vereniging de zaal voor een activiteit, dan moet je je als organisator uiteraard houden aan alle coronaregels en relevante protocollen. Mondmaskerplicht en de anderhalvemeterregel zijn alvast 2 belangrijke te volgen regels.

Ook ventilatie van de ruimtes is belangrijk. De gemeente voorziet CO2-meters in de zalen zodat organisatoren de luchtkwaliteit kunnen controleren. Bij elke meter hangt info rond hoe deze te gebruiken. De grenswaarden voor CO2 liggen momenteel op 900ppm en 1200ppm.

Bij een waarde van 900ppm dient de organisator onmiddellijk actie te ondernemen door meer vensters of deuren te openen, meer ventilatie te voorzien … Bij een waarde van 1200 ppm dient de organisator de activiteit onmiddellijk stop te zetten en er voor te zorgen dat de aanwezige deelnemers onmiddellijk de zaal verlaten.

Wie catering (eten/drinken) aanbiedt in de zalen moet de geldende regels uit het horeca-coronaprotocol volgen.

Draaiboek

Om het wat overzichtelijker te maken, hebben we alle maatregelen en regels voor jullie opgelijst in onderstaand draaiboek.
Links bijvoegen:

Met het Covid Event Risk Model kan je je evenementen scannen op Corona-veiligheid. Alhoewel dit niet verplicht is voor activiteiten van verenigingen zonder publiek kan het een handig instrument zijn om je activiteiten te screenen.