Corona-ondersteuning voor cultuur

Corona heeft een impact, ook op het socio-culturele verenigingsleven. Om onze socio-culturele verenigingen te ondersteunen in deze coronatijden, voorziet het gemeentebestuur extra maatregelen.

Een huurcompensatie voor niet-gemeentelijke zalen

Erkende socio-culturele verenigingen kunnen een tussenkomst krijgen wanneer zij in Lievegem een niet-gemeentelijke zaal huren voor de organisatie van activiteiten of evenementen. Activiteiten of evenementen moeten open staan voor leden en niet-leden. De niet-gemeentelijke zaal moet zich op het grondgebied van Lievegem bevinden. De tussenkomst bedraagt 50% van de huurkost met een maximum van 500 euro per vereniging. Een tussenkomst aanvragen doe je via onderstaand formulier.

De nieuwe maatregel geldt met terugwerkende kracht van 14 juni tot 31 december 2021.

Gratis gebruik van gemeentelijke zalen en coronakoffers

De huurcompensatie voor niet-gemeentelijke zalen maakt deel uit van het Corona-ondersteuningsplan van de gemeente Lievegem. Met het plan wil het gemeentebestuur de heropstart van het socio-culturele verenigingsleven een duwtje in de rug geven.

Andere maatregelen:

  • Gratis gemeentelijke culturele zalen voor erkende socio-culturele verenigingen. Deze maatregel wordt automatisch toegepast en geldt van 14 juni tot 31 december 2021.
  • Gratis ontlenen van coronakoffers via de gemeentelijke uitleendienst. De coronakit bevat:
    contactloze thermometer, manuele personenteller, afspanlint van 50m, CO₂ meter, affiche CO₂ meter, handpompje met handgel, spray met ontsmettingsmiddel, doos met 50 mondmaskers, pak papieren handdoekjes, pictogrammen mondmaskers, pictogrammen handen ontsmetten