Kunst en poëzie

Van hobbyist tot geschoold kunstenaar… Lievegem telt heel wat artistiek talent. Twee verenigingen die kunst in Lievegem op de kaart zetten: LovArte en Artistiek Waarschoot.

LovArte

LovArte is bekend voor haar driejaarlijkse kunstenfestival LovArte in het voorjaar. Meer dan 40 beeldende kunstenaars stellen hun werk tentoon op verschillende locaties in Lovendegem en Vinderhoute. Gedurende twee weekends kunnen kunstliefhebbers op verschillende locaties genieten van een mooie variatie aan kunst.

Op 23 en 24 mei, 30 en 31 mei 2020 loopt de vijfde editie van de kunstroute. De laatste editie in 2017 bracht meer dan 1000 bezoekers op de been. Hopelijk wordt 2020 een even succesvolle editie.

Ben je een gedreven artistieke ziel die hieraan graag of opnieuw wil deelnemen? Aarzel dan niet en stuur je kandidatuur vóór 30 augustus 2019 met volgende gegevens naar info@lovarte.be: naam, adres, telefoon, mailadres en korte omschrijving van de aard van jouw kunst. Je ontvangt dan per kerende een mail en verdere info. Je kan bij je expositie een gastkunstenaar (liefst uit Lievegem) uitnodigen.

Info en voorwaarden om deel te nemen vind je op www.lovarte.be

Artistiek Waarschoot

Naast LovArte werd er in 2018 een nieuw “collectief” van kunstenaars en creatievelingen opgericht. Artistiek Waarschoot is eigenlijk niet zomaar een collectief. Het is een open netwerk van hobbyisten, creatieve Waarschootenaars en kunstenaars die artistieke geesten samen wil brengen. Op hun facebookpagina kan je naast het tonen van werk, tips delen bv.: het aanraden van boeken, quotes over kunst, een aankondiging van een tentoonstelling, weetjes…  De groep staat open voor alle disciplines. Check zeker eens de facebookpagina van Artistiek Waarschoot.

Op 7 en 8 september 2019 bezet Artistiek Waarschoot het gemeentehuis in Waarschoot. Kunstenaars, ambachtslieden en hobbyisten van Lievegem krijgen de kans om met hun werk naar buiten te treden. Tijdens de kunstguerrilla worden niet alleen werken tentoongesteld. Het publiek krijgt de kans om de kunstenaar live aan het werk te zien. Daarnaast krijgt muzikaal talent de kans om zijn of haar kunnen tijdens een unplugged optreden te demonstreren.

Ben je creatief of artistiek en wil je het gemeentehuis bezetten met je creaties? Vraag naar het papieren invulformulier in het gemeentehuis in Waarschoot of stuur een email naar cultuur@lievegem.be. (Waarschootdorp 1) Inschrijven kan tot zondag 23 juni.

Voor meer info: Team cultuur 09 396 23 00 of cultuur@lievegem.be. Of spring eens binnen! Je kan ons vinden op de tweede verdieping van het gemeentehuis in Waarschoot.

Meetjeslandse Kunst- en Poëzieroute

COMEET bouwde in samenwerking met diverse partners een Meetjeslandse Kunst- en Poëzieroute uit. Sinds 2003 werden overal in het Meetjesland kunstwerken en poëziepanelen (stalen panelen met gedichten en legendes) geplaatst.

Klik hier voor meer info