Kinderkunstendag

Op zondag 15 november viert Lievegem Kunstendag voor Kinderen. Team jeugd, team cultuur en de bibliotheek slaan de handen ineen om er een onvergetelijke dag vol muziek, toneel, dans en knutselen van te maken. We hadden een hele reeks leuke fysieke workshops voorbereid. Maar met corona weet je nooit …
Dus gooien we het over een andere boeg! Wij zorgen voor een tof digitaal alternatief. Wat de coronasituatie op 15 november ook is: we doen aan kunst!

Kinderkunstenpret via ’t internet

Op 15 november kan je digitaal genieten van de Kunstendag voor Kinderen: van 10.00 uur tot 16.00 uur op de Facebookpagina Cultuur Lievegem.

Ieder half uur posten we een leuk filmpje met creatieve, artistieke opdrachten en ideeën. We maken er een toffe kunstenmix van: een voorleesmoment, een knutselopdracht, kleuren met Lievegemse kunstenaars, een heuse mini-party maxi-pret … Momenteel werken we nog hard aan het programma. Van zodra het af is, kan je het hier bekijken!

Inschrijven is niet nodig. Je surft naar onze facebookpagina Cultuur Lievegem of ons YouTubekanaal Cultuur Lievegem en doet mee als je zin hebt!

 

Drie koningsuitdagingen: win een prijs!

Wij dagen jong en oud nu al uit! Je kan vanaf vandaag al deelnemen aan onze kunstige challenges. En misschien win je wel een prijs.

  • Uitdaging Koningsportretten
    Verkleed jezelf als koning of koningin en trek een foto van jezelf, net zoals op een staatsportret ... knutsel je eigen attributen en decor.
  • Uitdaging King en Queen of Hiphop
    Dos je helemaal uit met veel bling bling (gouden kettingen en juwelen) net zoals een echte King en Queen of Hiphop en film jezelf al dansend en rappend op een hiphop beat.
  • Uitdaging Stapelgedicht
    Maak een koninklijk gedicht, een mooie of grappige zin door boeken op elkaar te stapelen. De titels op de ruggen vormen, van boven naar beneden gelezen, het gedicht. Het stapelgedicht hoeft niet te rijmen of aan regels te voldoen.

Stuur je foto of filmpje via Messenger of via mail naar team jeugd, team cultuur of team bibliotheek: jeugd@lievegem.be, cultuur@lievegem.be of bibliotheek@lievegem.be en maak kans op een mooie prijs! De wedstrijd loopt tot en met 15 november.