Animator worden?

Animatorcursus

Op een animatorcursus leer je alles wat je nodig kan hebben om leiding te geven, vb. originele activiteiten maken, welke spellen voor welke leeftijd geschikt zijn, ze op een originele manier inkleden, hoe je een groep moet leiden, enz. En vraag het maar aan alle mensen die al zijn mee geweest op zo’n cursus, het staat bekend als een onvergetelijke week!

Hoeveel dat kost hangt een beetje af van de organisatie waarbij je een cursus volgt. Meestal tussen  €100 en €150 voor een hele week of enkele weekends.

Het goede nieuws is: de gemeente betaalt de cursus (gedeeltelijk) terug! Informatie over terugbetaling van gemeente Lievegem

Nog meer goed nieuws! Als je een animatorattest hebt, krijg je een hogere vergoeding om leiding te geven op het speelplein

Waar kan ik terecht

Er zijn verschillende organisaties die cursussen organiseren. Enkele voorbeelden:

De animatorcursus is echt een aanrader om te doen! Je beleeft een supertoffe week en leert bij over het leiding zijn en werken met kinderen. Nog leuker is het als je met een bende vrienden gaat, dus….. roep je vrienden samen en schrijf je snel in! Als je meer info wenst over hoe het allemaal in zijn werk gaat, aarzel niet om een mailtje te sturen naar jeugd@lievegem.be

Nieuwe vrijwilliger

Elk jaar gaan we op zoek naar enthousiaste leiding voor de zomervakantie. Ben je 15 jaar (15 op 1 juli) of ouder, en ga je graag om met kinderen? Verzin je graag activiteiten en heb je ook verantwoordelijkheidsgevoel? Dan ben jij zeker de persoon die we zoeken!

Je doet het natuurlijk niet voor niets, je krijgt een vrijwilligersvergoeding per dag dat je leiding staat. Je komt zo ook terecht in onze leidingsgroep waarmee we geregeld leidingsactiviteiten doen (in de zomer zelfs iedere vrijdagavond!). Wat moet je hiervoor doen? Stuur een mail naar jeugd@lievegem.be met je contactgegevens en het plein waar je graag leiding wil geven. Via deze gegevens houden we je dan verder op de hoogte.

Het is natuurlijk nog eens zo leuk als je dit samen kan doen met een vriend(in), als je dus iemand weet waarmee je samen leiding wil staan, aarzel dan niet om die te contacteren. Als jullie dat willen, leiden jullie deze zomer dan samen een groep. Twijfel je nog? Of wens je meer informatie? Kijk nog wat rond op de site of stuur gerust een mail naar bovenstaand adres.

Vergoedingen

Op het speelplein doe je aan vrijwilligerswerk, je doet bij ons dus geen ‘echte’ vakantiejob zoals je dat in een grootwarenhuis zou doen. Het grote voordeel hieraan is dat het aantal dagen dat je leiding geeft niet worden meegeteld bij de 50 dagen die je op een jaar mag werken. Je kan het leiding geven dus zonder problemen combineren met een vakantiejob. Een mooi extraatje bij je zakgeld dus. Maar natuurlijk ben je vooral benieuwd naar de cijfers. Het valt op dat mensen met een attest (animator of hoofdanimator) toch wel enkele euro’s meer verdienen, dit omdat we zoveel mogelijk mensen willen aanmoedigen om een cursus te volgen. Vergoedingen vanaf 2020:

De vergoeding van de (hoofd)leiding voor de speelpleinwerking bedraagt:

  • € 25/dag of € 18/halve dag voor (hoofd)leiding zonder attest (hoofd)animator
  • € 34/dag of € 25/halve dag voor leiding met attest (hoofd)animator.