't Veepee

Wanneer en voor wie

Deze zomer kan je op het speelplein komen spelen van maandag 5 juli tot en met vrijdag 16 juli en van maandag 2 augustus tot en met vrijdag 27 augustus.

De periode van 19 juli t.e.m. 30 juli is de leiding met vakantie en is er dus geen speelplein. Je mag naar ’t Veepee komen vanaf 3 jaar (schoolgaand en zindelijk) en je kan blijven tot en met 14 jaar.

Locatie

Wij maken de volledige vakantie gebruik van de gemeentelijke lokalen en terreinen waar ook Chiro Luvand zit. Als het mooi weer is spelen wij zo veel mogelijk buiten, maar valt er een keertje regen dan kunnen we binnen zitten. De leiding zorgt dan steeds voor een regenprogramma.

Adres
Kort Eindeken 22
9920 Lievegem

Dagplanning

De dagindeling kan aangepast worden naargelang de omstandigheden (vb. uitstap). We informeren je daarover op het speelplein.

8.00 – 9.00 uur - Onthaal en inschrijvingen
9.00 – 12.00 uur - Activiteiten
11.30 – 12.00 uur - Middageten groen
12.00 – 12.30 uur - Middageten blauw, geel, rood
12.30 – 13.30 uur - Middagopvang
13.30 – 16.00 uur - Activiteiten
16.00 – 17.30 uur - Einde van de dag en ophalen kinderen

Je kan jouw kind naar het speelplein brengen tussen 8.00 en 9.00 uur of tussen 13.00 en 13.30 uur. Je gaat dan altijd eerst langs bij de hoofdleiding aan de inschrijvingstafel om de aanwezigheid van je kind te registreren. Ophalen en uitschrijven kan vanaf 16.00 tot 17.30 uur.

Leeftijdsgroepen

De kinderen en jongeren zitten in verschillende leeftijdsgroepen om hen aangepaste activiteiten te kunnen aanbieden. De indeling gebeurt op basis van het geboortejaar en blijft de ganse zomer gelden. Elke groep heeft zijn kleur:

Groen: De deelnemers zijn 3 jaar (zindelijk en schoolgaand) of worden tijdens het jaar van de indeling 4 of 5 jaar
Blauw: De deelnemers worden tijdens het jaar van de indeling 6, 7 of 8 jaar
Geel: De deelnemers worden tijdens het jaar van de indeling 9, 10 of 11 jaar
Rood: De deelnemers worden tijdens het jaar van de indeling 12, 13 of 14 jaar

Eventuele uitzonderingen in de groepsindeling kunnen in samenspraak met de speelpleinverantwoordelijke en team jeugd.

  • Groen: Dit is de jongste groep. Samen gaan we op ongelofelijke avonturen, maken we tochten naar schatten en knutselen we de leukste dingen! We zorgen voor structuur door verhaaltjesmomenten, speelhoeken, plaspauzes, middagdutje,… in te lassen.
  • Blauw: Ben je bij blauw, dan ben je al helemaal niet meer zo een klein kindje. Het enige waar je aan denkt is je rot amuseren en zoveel mogelijk nieuwe vriendjes maken en de leukste dingen ooit beleven tijdens de vakantie. En daar slagen we wonderbaarlijk goed in!
  • Geel: Geel voelt zich al wat ouder. Ze zijn nog net niet de oudsten maar mogen toch al veel meer dan de jongere groepen. Het zijn niet langer echte kindjes en zijn soms al eens toe aan een serieus gesprek, alhoewel, er zijn altijd uitzonderingen… Grote spelen of terreinspelen zijn zeker en vast een groot succes bij hen.
  • Rood: Als er één groep is die zich echt nooit verveelt is het rood wel, altijd valt er wel een kamp te bouwen of moet er een groot spel tot een goed einde gebracht worden. Na enkele dagen ben je wel moe, maar kapot ga je nooit, energie heb je in overvloed en dat laat je duidelijk merken! We gaan ook meer op uitstap! We gaan bijvoorbeeld af en toe naar Gent voor een stadsspel of de Blaarmeersen onveilig maken.

Eten en drinken

  • Om 10.00 uur krijgen alle kinderen een beker water.
  • Om 15.00 uur krijgen ze fruit of een koek en water.
  • Bij warm weer voorzien we extra drinkpauzes.

Vergeet zeker niet om een lunchpakket mee te geven!