Erkenning en subsidie sportvereniging

Erkenning als sportvereniging

Wat?
Lievegem wil ook de komende jaren volop inzetten op het verenigingsleven. Voortaan kan elke Lievegemse vereniging, ook een startende vereniging, zich laten erkennen door het gemeentebestuur.  Een erkenning geldt voor een volledige legislatuur.
Een erkenning als Lievegemse vereniging impliceert volgende voordelen:

  • De vereniging kan gebruik maken van de materialen uit de gemeentelijke uitleendienst.
  • De vereniging kan genieten van een verlaagd tarief voor de huur van gemeentelijke infrastructuur.
  • De vereniging kan gebruik maken van de kopiemogelijkheid in de Lievegemse bibliotheken. Jubilerende verenigingen komen in aanmerking voor een bijkomende subsidie.
  • De activiteiten van de vereniging kunnen gepubliceerd worden via de gemeentelijke communicatiekanalen, in overeenstemming met de geldende publicatievoorwaarden.

Hoe?

Voldoet jouw vereniging aan bepaalde extra voorwaarden, dan kan je als sectorspecifieke vereniging (jeugd, sport, cultuur, senioren) erkend worden. Elke vereniging kan slechts 1 sectorspecifieke erkenning krijgen.

Meer info over deze aanvraag vind je hier

Subsidies voor sportverenigingen

Eénmaal erkend als sportvereniging kan je aanspraak maken op de specifieke subsidies sport.

Wat?
Erkende sportverenigingen kunnen subsidies ontvangen van het gemeentebestuur voor hun werking, voor de organisatie van sportevenementen en voor sportgerelateerde opleidingen.

Hoe?
Meer info en het aanvraagformulier kan je hieronder terugvinden.

Wat?
Erkende sportverenigingen kunnen eveneens subsidies ontvangen voor de organisatie van grote evenementen met consumptie in de cafetaria Waarschoot.

Hoe?
Meer info en het aanvraagformulier kan je hieronder terugvinden.