Speelpleinwerking Lievegem 2020

In de gemeente Lievegem hebben we drie speelpleinen met elk hun eigen werking. Nieuw is dat er deze zomer voor alle drie de speelpleinen op voorhand ingeschreven moet worden! Meer info vind je bij ‘speelplein tijdens corona’.

Speelplein 't VeePee

Voor wie en wanneer 

Ook dit jaar staan de animatoren van ‘t VeePee weer klaar om er een onvergetelijke zomer van te maken! Deze zomer beginnen we op maandag 6 juli t/m vrijdag 17 juli 2020 en van maandag 3 augustus t/m vrijdag 28 augustus 2020. Kinderen en jongeren (van 3 tot 14 jaar) zijn elke dag welkom vanaf 8.00 uur tot 17.30 uur. Let op: wegens de huidige Corona-maatregelen, werken wij enkel nog met volledige dagen en is het dus niet meer mogelijk een halve dag naar het plein te komen

Waar 

Jeugdlokalen Kort Eindeken  
Kort Eindeken 22  
9920 Lievegem 

Prijs 

- Volledige dag: € 4  
- Deelnameprijs dag vanaf 2de kind: € 3  
- Deelnameprijs dag vanaf 3de kind: € 0 

Meer info

http://speelpleinlovendegem.be/  
https://www.facebook.com/speelpleinlovendegem  
jeugd@lievegem.be  

Speelplein MAKSS!

Voor wie en wanneer   

Spannend! Op Makss gaat het er deze zomer een beetje anders aan toe. Als Maksser kan je namelijk dit jaar voor een hele dag komen spelen ipv een halve dag! Kleuters die in september mogen starten met de 2de kleuterklas zijn welkom op Makss. Je kan Maksser blijven tot je 15 jaar bent.  : Speelplein Makss is er voor al deze kinderen van maandag 6 juli tot en met vrijdag 14 augustus vanaf 9 uur -17 uur. Tussen half 9 en 9 kan je je kind komen afzetten, tussen 17 uur en 17.30 kan je je kapoen terug komen ophalen. Let op: het is dit jaar de bedoeling dat de kindjes een volledige dag komen spelen! 

Waar 

Jeugdlokalen Waarschoot
Oostmoer 2

9950 Lievegem

Prijs 

- Volledige dag: € 4  
- Deelnameprijs dag vanaf 2de kind: € 3  
- Deelnameprijs dag vanaf 3de kind: € 0 

Meer info 

https://www.facebook.com/groups/speelpleinmakss/  
jeugd@lievegem.be    

Speelplein Patjoepel

Voor wie en wanneer 

Tijdens de zomervakantie staan de animatoren van Patjoepel klaar om alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar een leuke tijd te bezorgen. Bovendien is Patjoepel ook een inclusieve werking. Kinderen met zorgbehoefte zijn meer dan welkom op het plein. Komt jouw kind dit jaar voor het eerst naar het speelplein en is er een bijzondere begeleiding nodig? Neem gerust contact op, zo kunnen we elkaar tijdens een eerste gesprek leren kennen en bekijken we waar we extra aandacht moeten aan besteden. 

Speelpleinwerking Patjoepel begint deze zomer op dinsdag 7 juli en eindigt op vrijdag 21 augustus. Elke dinsdag tot vrijdag kan je er terecht op het speelplein! Om 8.45 uur starten de inschrijvingen. Vanaf 9.15 uur tot 17 uur kunnen je kinderen naar hartenlust spelen!   

Tijdens de sluiting van de BKO de Vlinder (20 juli t/m 31 juli) blijft Patjoepel wat langer open om tegemoet te komen aan de sluiting van de opvang. Zij voorzien naopvang tot 18.00 uur.  

Het begin uur van de werking blijft echter hetzelfde. Doordat hun werking loopt van dinsdag tot vrijdag, zal er maandag geen opvang voorzien worden. Meer info volgt later op hun facebookpagina.

Waar 

Speelpark Den Boer
Den Boer

9930 Lievegem

Prijs 

- Volledige dag: € 5  

Meer info

https://www.facebook.com/SpeelpleinPatjoepel/  
dagelijksbestuur@speelpleinpatjoepel.be

Speelplein tijdens corona - wat is er anders?

Inschrijvingen

Makks & Tveepee

Inschrijven zal deze zomer net iets anders verlopen, aangezien we uitsluitend werken met voorinschrijvingen. Inschrijvingen starten online op maandag 15/06 om 9.00 uur voor de drie pleinen.  

 • De inschrijvingen verlopen digitaal via de website https://reservaties.lievegem.be/. Voor een vlotte inschrijving maak je best op voorhand al een account aan. Surf hiervoor naar de website en kies voor ‘Registreren > een familie registreren’.  
 • Ben je vorig jaar al eens naar het plein van Makss of ‘t VeePee geweest en weet je je logingegevens niet meer? Contacteer dan team jeugd. Dit kan via mail: jeugd@lievegem.be of telefonisch 09 396 23 00. Wij helpen je aan je gegevens zodat je je kind zorgeloos kan inschrijven.  
 • Gezinnen die al een account hebben op deze website moeten geen tweede account aanmaken. Jullie bestaande account geldt zowel voor sportkampen, speelpleinwerking Makss en VeePee, naschoolse sport... 

Patjoepel

De inschrijvingen van Patjoepel zullen via GoogleForms verlopen! Hierdoor zijn er een aantal zaken anders. Let op: onderstaande regels gelden enkel voor het speelplein op Zomergem, dit omdat Patjoepel een particulier speelplein is.

 • Inschrijven kan zoals bij de andere pleinen vanaf 15 juni om 9 uur.
 • Net zoals de gemeentelijke speelpleinen (Makss & Tveepee) moedigt Patjoepel de kinderen aan om een hele week te komen spelen: van dinsdag tot en met vrijdag. Als gevolg dien je per week in te schrijven. Daarnaast vallen halve dagen weg. Je kind dient een volledige dag te komen spelen!
 • Deze zomer richt Patjoepel zich op kinderen van 3 tot 12 jaar. Aangezien Patjoepel zal werken met één bubbel, focussen ze op de leeftijdsgroep met de grootste opvangnood.
 • De inschrijvingen verlopen via GoogleForms. Op 15 juni worden de formulieren open gesteld. Let op: per week moet je een ander formulier invullen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat er niet te veel kinderen in één bubbel zitten. Kijk dus goed op voorhand voor welke weken je je kind wil inschrijven.
 • Na de inschrijving zal u een infofiche ontvangen vanuit de speelpleinwerking. Deze dient u zo snel mogelijk in te vullen en terug door te mailen naar dagelijksbestuur@speelpleinpatjoepel.be.
 • Indien je meerdere kinderen wil inschrijven, zal je meerdere keren het formulier moeten invullen. Dit zodat we goed kunnen tellen hoeveel inschrijvingen er al geplaatst zijn. Wees er dus snel bij als je meerdere kinderen van hetzelfde gezin wil inschrijven.
 • Annuleren kan net zoals op de andere pleinen een week op voorhand. Dit door een mailtje te sturen naar dagelijksbestuur@speelpleinpatjoepel.be. Het is belangrijk dat de animatoren op voorhand weten dat het kind toch niet kan komen, zodat ze een ander kindje op de wachtlijst blij kunnen maken.
 • Indien de bubbel vol zit, kan je jezelf op de reservelijst plaatsen. Dit doe je door het formulier in te vullen met als titel ‘reservelijst’. Als er kinderen wegvallen, worden jullie zo spoedig mogelijk gecontacteerd. - Zorg ervoor dat het kind in één zelfde bubbel per week speelt. In deze tijden is het niet mogelijk om BKO, sportkamp of andere kamp in één dezelfde week te combineren met pleinwerking. We vertrouwen op jullie eerlijkheid.

We beseffen dat dit een veel strengere regeling is als andere jaren. We zijn echter jammer genoeg genoodzaakt om dit toe te passen om op die manier de veiligheid van ieder kind te kunnen garanderen. Alvast bedankt voor jullie begrip.

De inschrijvingslinken:

Indien een weekbubbel volzet is, kan je je kroost toevoegen aan de wachtlijst.

Wachtlijst: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeq1SlYN5xIHXbEhdG7ezFMFCr7p6XOjmh3ZIj6qtNZunYndw/closedform

Algemeen geldende regels

Om de veiligheid van de kinderen te waarborgen zijn er een aantal algemeen geldende regels overkoepelend over de vrije tijdsdiensten.  

 • Kinderen worden dit jaar inschreven voor een hele dag. De halve dag werking valt dit jaar uitzonderlijk weg. Je schrijft je kind in voor een week. Dit zorgt ervoor dat je in één vrijetijdsbubbel blijft & maakt contact-tracing mogelijk.  
 • Anders dan andere jaren schrijf je je kind in per leeftijd. Op die manier kunnen we iedereen gemakkelijker indelen in bubbels. 
 • De betalingen zullen nog steeds achteraf via factuur gebeuren. Echter is het wel belangrijk dat indien je kind niet komt, je de gereserveerde plaats openstelt voor een ander kind op de wachtlijst. Dit kan door kosteloos te annuleren, tot acht dagen voor de aanvang van de pleindag. Indien je niet annuleert zullen alle dagen gefactureerd worden, ook al komt je kind niet spelen. Annuleren doe je via een mailtje of telefoon naar team jeugd.  

We beseffen dat dit een veel strengere regeling is als andere jaren. We zijn echter jammer genoeg genoodzaakt om dit toe te passen om op die manier de veiligheid van ieder kind te kunnen garanderen. Alvast bedankt voor jullie begrip.