Het aantal bezoeken beperken met enkele tips

Geen tuinafval meer naar het recyclagepark?

Wie thuis composteert verwerkt zelf het tuinafval en produceert daarmee zelfs een waardevolle bodemverbeteraar. Wie meer wil weten over composteren in bakken of vaten kan terecht bij de kringloopkrachten. De contactgegevens vind je op www.Lievegem.be. Daar vind je ook de plaatsen en tijdstippen van de infosessies. Of neem een kijkje op de demoplaatsen van de recyclageparken te Waarschoot en Lovendegem.
Verkoop van materiaal om thuis te composteren
Op de recyclageparken van Lovendegem en Zomergem kan je compostvaten (13 euro), compostbakken (27 euro) en wormenbakken (10 euro) kopen.

Herbruikbare goederen?

Heb je nog herbruikbare goederen (huisraad, speelgoed, meubelen, kledij…?). Breng deze naar de Kringwinkel Meetjesland, Grote Baan 356 te Zomergem, zodat iemand anders er nog iets aan heeft. De Kringwinkel neemt het materiaal gratis aan. Grote meubelen komen ze zelfs gratis ophalen, indien die nog bruikbaar zijn.
Meer info op 09 377 77 74 – www.dekringwinkel.be/meetjesland

AEEA?

Oude elektrische en elektronische apparaten kan je gratis brengen naar de Kringwinkel. Bij aankoop van een nieuw toestel kan je het oude achterlaten (of laten ophalen) door de winkelier waar je het nieuwe toestel koopt. Dat is gratis, want daarvoor betaal je een Recupel-bijdrage.
Kleine toestellen kan je gratis kwijt in de ‘Recycle punten’ in supermarkten.
Meer info over AEEA op www.recupel.be

Textiel

Textiel (kledij, schoenen…) kan je naar de Kringwinkel brengen of naar één van de vele textielcontainers in de wijken.

Papier & karton

Sleur niet met dozen papier & karton op het recyclagepark, maar geef dit mee met de 14-daagse huis-aan-huisophalingen.

Verpakkingsglas

Breng je verpakkingsglas naar de glascontainers in de wijken. Respecteer hierbij wel de nachtrust van de omwonenden.