Kringwinkel

kringwinkel

De Kringwinkel Meetjesland vzw heeft vijf winkels (en brengpunten) in het Meetjesland: in Eeklo, Aalter, Maldegem, Lievegem en Assenede.

Je vindt er originele tweedehandsspullen aan straffe prijzen. Door herbruikbare goederen een tweede leven te geven, verkleint de vzw niet enkel de afvalberg, ze creëren ook regionale tewerkstelling en sociale tewerkstelling: jobs voor mensen met minder kansen op de gewone arbeidsmarkt.

Het gemeentebestuur heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met De Kringwinkel Meetjesland vzw voor de periode van 1 januari 2014 tot 31 december 2019 (zitting gemeenteraad 24 oktober 2013). De gemeente betaalt een vergoeding aan het kringloopcentrum voor het inzamelen, klaarmaken voor verkoop en verkopen van de herbruikbare goederen. De Kringwinkel ontvangt van de gemeente een subsidie gebaseerd op het aantal inwoners (€ 0,30/inwoner).

De Kringwinkel gebruikt volgende inzamelwijzen:

  • afhaling herbruikbare goederen
  • winkelpunt om goederen te brengen of te kopen
  • recyclagepark hergebruikcontainer (CPher)
  • recyclagepark: textielcontainer (CPtex)
  • huis-aan-huisinzameling textielwaren (HAH)
  • textielcontainers op toegewezen plaatsen

De kringwinkel Meetjesland vzw bedient nu volledig Lievegem... Kring je mee?

Thuis spullen in de weg staan die nog bruikbaar zijn? De ophaaldienst van De Kringwinkel Meetjesland vzw komt ze graag ophalen om ze een nieuw leven te geven. Naast de inwoners van Zomergem en Waarschoot kunnen nu ook de inwoners van Lovendegem beroep doen op deze gratis dienstverlening. Breng je je spullen liever zelf weg? Je bent van harte welkom aan het brengpunt van De Kringwinkel in Lievegem.
Na sortering en kwaliteitscontrole komen de ingezamelde spullen terecht in één van de vijf Meetjeslandse Kringwinkels. Je geeft je spullen gratis maar niet voor niets: met elke gift help je het milieu en geef je werk aan mensen met minder kansen op de gewone arbeidsmarkt.

De Kringwinkel Meetjesland vzw, Grote Baan 356, 9930 Lievegem
Open van dinsdag tot zaterdag, 10.00 uur - 12.30 uur en 13.30 uur – 18.00 uur www.kwmeetjesland.be Gratis ophaaldienst – 09 377 77 74 Van 2 tot 9 mei organiseren we De Week van De Gever, met leuke extra’s voor alle gevers.