Participatie zonnepanelen gemeentelijke gebouwen

Lievegem heeft samen met de burgercoöperatie Energent zonnepanelen geplaatst op een aantal gemeentelijke gebouwen:

  • Domino in Waarschoot
  • Gemeentehuis in Waarschoot
  • Administratief gebouw in Lovendegem

Daarnaast zullen er ook nog zonnepanelen geplaatst worden op het sportcentrum in Waarschoot en de nieuwe turnzaal in Waarschoot, die nog in opbouw is.

Investeer mee in zonnepanelen in Lievegem

Alle Lievegemnaren krijgen de kans om mee te investeren in die gemeenschappelijke zonnedaken. De bedoeling is immers niet alleen om gemeentelijke gebouwen van hernieuwbare energie te voorzien, maar ook om inwoners actief te betrekken bij de energietransitie (de overgang van traditionele, fossiele brandstoffen als olie, kolen en gas naar duurzame energie). Zo kan je als inwoner investeren in duurzaamheid in de eigen gemeente door aandelen te kopen.

Zowel voor jou als investeerder, voor de gemeente als voor het klimaat zijn de zonnepanelen op het gemeentelijk patrimonium een goede zaak:

  • Jij kan met jouw spaargeld bijdragen aan een duurzame samenleving.
  • De gemeente kan het vrijgekomen budget investeren om onder andere scholen en musea klimaatvriendelijker te maken.
  • Het klimaat wordt minder belast omwille van 100% duurzame, milieuvriendelijke en CO²-besparende energievoorziening op de daken.

Zelf investeren in de zonnepanelen kan via www.energent.be/investeer-mee vanaf 100 euro per aandeel.

Zonnepanelen op jouw eigen dak?

Vanaf 1 januari 2021 wijzigt de regelgeving omtrent zonnepanelen op jouw dak. De terugdraaiende teller wordt vervangen door een digitale meter en er komt een subsidie voor particuliere zonnepaneelinstallaties.

Meer informatie?

Op 3 december gaf Energent meer informatie op een info-avond. Wil je weten hoe het investeren precies werkt? Wat er vanaf 01.01.2021 precies verandert? Of wil je te weten komen of zonnepanelen en thuisbatterijen voor jou een zinvolle investering zijn?

Bekijk hieronder integraal de info-avond.