De Lijn

Coronamaatregelen De Lijn

Dienstregeling

 1. De herfstvakantie werd een week verlengd. Daarom rijden de bussen en trams tot en met 13 november volgens vakantiedienstregeling*.
  Dat betekent dat de versterkingsautocars tot dan niet rijden. *In het weekend geldt de normale zaterdag/zondagdienstregeling.
   
 2. Vanaf 16 november tot en met 13 december zal De Lijn de normale dienstverlening rijden, inclusief alle versterkingsritten, zowel voor het regulier als het leerlingenvervoer voor het buitengewoon onderwijs.
   
 3. Laatavond- en nachtbediening worden vanaf vrijdagavond 6 november grotendeels ingekort/geschrapt
   
 4. Het aantal reizigers op een belbus wordt opnieuw beperkt tot 6 (in plaats van 12).

Lijnwinkels behoren tot de essentiële winkels en zijn vanaf 3 november terug open.
 

Ben je tussen 12 en 18 jaar oud én woon je in Lievegem, dan is er goed nieuws! Het gemeentebestuur komt voor 25% tussen in de kostprijs van je Buzzy Pazz!

De korting telt enkel voor kinderen vanaf 12 jaar en tot en met 18 jaar en voor abonnementen van 1, 3 of 12 maand. Ben je nog geen 12 dan neem je beter een abonnement voor kinderen onder de 12 jaar. Dit komt goedkoper uit dan een abonnement met korting. Kinderen onder de 6 jaar reizen gratis.

Wat moet je doen om van deze korting te genieten?
Ben je gedomicilieerd in Lievegem? Dan wordt de korting automatisch afgetrokken van de kostprijs.
Jongeren met een gedeelde verblijfplaats vragen deze aan bij de gemeente. Deze korting krijg je niet automatisch. Neem hiervoor contact op met team burger