Uitwerpselen van dieren

  • De begeleiders van honden of andere huisdieren die zich op het openbaar domein begeven, dienen steeds in het bezit te zijn van een recipiënt of een ander middel voor het verwijderen van de uitwerpselen van het dier.
  • De eigenaars of begeleiders van honden moeten er voor zorgen dat deze dieren de openbare ruimte niet bevuilen met hun uitwerpselen. Ze zijn verplicht de hondenpoep onmiddellijk te verwijderen.
  • De gemeente Waarschoot beschikt over vier hondentoiletten waar jouw huisdier ongehinderd zijn boodschap kan doen. Deze hondentoiletten zijn voorzien van een afvalbak waarin de hondenpoep kan gedeponeerd worden. Aan de speelpleinen Akker- en Berkenstraat, op het kruispunt Hovingen-Bovenmeers en langs het fietspad van de Hugo Verriestlaan zijn hondentoiletten voorzien. Ook in de hondentoiletten wordt het opruimen geapprecieerd, zeker door uw trouwe viervoeter! Je kunt de zakjes deponeren in de afvalbakken bij deze hondentoiletten.
  • De uitwerpselen van rij- en trekdieren (paarden, pony’s en ezels) op fietspaden, stoepen, wandelwegen en bermen moeten door de eigenaar, begeleider of bewaker opgeschept en meegenomen worden in een daartoe voorzien recipiënt.

 

Kostprijs

Het niet-verwijderen van uitwerpselen van honden (en andere huisdieren) en rij- en trekdieren wordt beboet met een GAS-boete bepaald in het GAS-reglement Deinze-Zulte-Lievegem

Heb jij je zakje mee als je uit wandelen gaat met de hond? Geen hondenpoep op de stoep!

Met het mooie weer en de mensen die steeds meer wandelen en fietsen merken we helaas ook negatieve gevolgen.

Heel wat inwoners van onze gemeente zijn de gelukkige eigenaar van een hond. Die trouwe vrienden hebben wel de nodige wandelingen nodig en heel wat mensen gaan dan ook regelmatig op stap met hun hond. Helaas merken we steeds meer dat, wanneer de hond zijn behoefte heeft gedaan, de baasjes zonder omkijken verder stappen en de hondenpoep laten liggen. Niets is vervelender als je op het voetpad of in de berm wandelt dat deze bezaaid ligt met hondenpoep. Nog erger wanneer je er dan per ongeluk ook nog in trapt… We zien het allemaal voor ons…. We laten allemaal graag onze kinderen spelen op de speelpleinen die werden aangelegd door de gemeente. Dit zijn echter geen uitlaatweiden voor uw hond. Stel je maar voor dat jouw kind in contact komt met hondenpoep…

Zorg dus dat je steeds een zakje bij je hebt, zodat je alles kan opruimen. Je kan het zakje dan ergens in een vuilbak gooien. De politie kan ieder baasje met zijn hond vragen naar een zakje om de hondenpoep mee te nemen. Heb je dit niet mee dan riskeer je een boete! Wil jij hondenpoep in je tuin of op je oprit? Ik denk het niet. Ruim dan ook zelf op als je gaat wandelen met je hond. Als iedereen de moeite doet om het op te kuisen, kunnen we allemaal genieten van een wandeling in ons dorp. Laat je hond niet los op de speelpleinen en ruim je hondenpoep op. Kinderen spelen daar!