Uitwerpselen van dieren

  • De begeleiders van honden of andere huisdieren die zich op het openbaar domein begeven, dienen steeds in het bezit te zijn van een recipiënt of een ander middel voor het verwijderen van de uitwerpselen van het dier.
  • De eigenaars of begeleiders van honden moeten er voor zorgen dat deze dieren de openbare ruimte niet bevuilen met hun uitwerpselen. Ze zijn verplicht de hondenpoep onmiddellijk te verwijderen.
  • De gemeente Waarschoot beschikt over vier hondentoiletten waar jouw huisdier ongehinderd zijn boodschap kan doen. Deze hondentoiletten zijn voorzien van een afvalbak waarin de hondenpoep kan gedeponeerd worden. Aan de speelpleinen Akker- en Berkenstraat, op het kruispunt Hovingen-Bovenmeers en langs het fietspad van de Hugo Verriestlaan zijn hondentoiletten voorzien. Ook in de hondentoiletten wordt het opruimen geapprecieerd, zeker door uw trouwe viervoeter! Je kunt de zakjes deponeren in de afvalbakken bij deze hondentoiletten.
  • De uitwerpselen van rij- en trekdieren (paarden, pony’s en ezels) op fietspaden, stoepen, wandelwegen en bermen moeten door de eigenaar, begeleider of bewaker opgeschept en meegenomen worden in een daartoe voorzien recipiënt.

 

Kostprijs

Het niet-verwijderen van uitwerpselen van honden (en andere huisdieren) en rij- en trekdieren wordt beboet met een GAS-boete bepaald in het GAS-reglement Deinze-Zulte-Lievegem