Openbaar onderzoek mobiliteitsplan Lievegem

Tijdens de gemeenteraadszitting van 27 maart 2024 werd het mobiliteitsplan voorlopig vastgesteld. Je kan de documenten inkijken en opmerkingen bezorgen voor 6 juni 2024.

Omslagbeeld: Halfpoint via Canva

De drie voormalige gemeenten hadden al elk hun eigen mobiliteitsplan. De fusie van de gemeenten heeft een gewijzigde context tot gevolg en de schaalgrootte van de nieuwe gemeente maakt dat het mobiliteitsbeleid kan worden afgestemd op de gemeenschappelijke uitdagingen.

Het lokaal bestuur koos er daarom voor om een volledig nieuw mobiliteitsplan op te maken volgens de geest van het bestuursakkoord, schakelt zich in binnen de visie die naar voor komt bij de regionale mobiliteitsplanning van de Vervoerregio Gent en dit in overeenstemming met het financieel meerjarenplan.

Speerpunten

  • Een sterke mobiliteitsvisie in het nieuwe Lievegem.
  • Een lokaal mobiliteitsbeleid binnen een regionale visie.
  • Mobiliteitsbeleid volgens het STOP-principe.
  • Leefbaarheid en verkeersveiligheid voor de Lievegemnaars.
  • Het versterken van de netwerken voor de actieve weggebruiker.
  • Inzetten op deelmobiliteit en laadinfrastructuur.

Openbaar onderzoek

Na de vaststelling door de gemeenteraad, organiseert het lokaal bestuur een openbaar onderzoek. De documenten zijn vrij raadpleegbaar hieronder. Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Bezorg ze ons vóór 6 juni 2024 via het contactformulier.

In het kader van dit openbaar onderzoek is het de bedoeling dat de inwoners opmerkingen of bezwaren op het mobiliteitsplan zelf geven. Bij voorkeur wordt daarbij de pagina of paragraaf aangegeven waarover de opmerking of het bezwaar gaat. Het is NIET de bedoeling bepaalde concrete verkeerssituaties die als onveilig worden ervaren aan te kaarten. Dit is in het verleden gebeurd bij de verzameling van de knelpunten en deze kunnen steeds gemeld via het meldpunt.