Vlot aan de slag met UITdatabank

1. Je eerste activiteit publiceren

Wat
Je kiest één type dat het best bij je item past. Afhankelijk van het type dat je kiest, kan je een verfijning van het type aanduiden.

Wanneer
Je kan kiezen tussen 'één of meerdere dagen', of 'vaste dagen per week'. Voor activiteiten die wekelijks, gedurende een vaste periode of altijd plaatsvinden, klik je op 'vaste dagen per week'. Voor permanent aanbod, verwijder je het vinkje voor 'start- en einddatum'. Als je gekozen hebt voor een locatie, kan je alleen openingsuren invoeren zonder begin- en einddatum.

Waar
Zoek je locatie op door een postcode of gemeente in te voeren. Vind je jouw locatie niet terug? Klik op 'locatie toevoegen' en vul de adresgegevens aan.

Titel van je evenement
Let erop dat je informatie zoals prijs en leeftijd niet in de titel zet. Deze informatie kan je in andere velden invoeren.

2. Laat je evenement extra opvallen

Beschrijving
Beschrijf je evenement. Praktische informatie hoeft er niet in te staan, die kan je in andere velden kwijt.

Geschikt voor
Hier kan je de leeftijdscategorie aanduiden. Evenementen voor kinderen tot 12 jaar krijgen een vlieglogo. Er verschijnt een vakje waarin je de minimumleeftijd kan invullen.

Organisatie
Vul minstens de eerste drie letters van je organisatie in. Klik op de juiste naam als je organisatie in de lijst verschijnt. Verschijnt je organisatie niet? Dank klik je op 'Nieuwe organisator toevoegen' en vul je de gevraagde gegevens aan.

Afbeelding
Voeg één of meerdere afbeeldingen naar keuze toe. Klik op 'Kies een foto' en zoek de foto op je computer. De afbeelding mag maximum 5 MB groot zijn en is een jpeg, gif of png-bestand. Vermeld steeds het copyright van je foto!

Prijs
Vul het basistarief in van je evenement.

Reservatie & contact
Voeg hier toe hoe geïnteresseerden contact opnemen met je organisatie. Duid aan of ze hier terecht kunnen voor het reserveren van een plaats.

3. Publiceren

De informatie die je toevoegt, wordt steeds automatisch bewaard. Dit betekent echter niet dat mensen deze al kunnen terugvinden. Om je activiteit te laten verschijnen op de kalenders, klik je op de groene knop 'Publiceren'.

4. Na het invoeren

Na het publiceren verschijnt je activiteit binnen enkele minuten op UITinVlaanderen.be. Voor andere agenda's kan dit tot een werkdag duren.

Je kan op ieder moment je evenement of locatie aanpassen door deze op te zoeken op je homepagina van UITdatabank, of onder het titeltje 'zoeken'. Je klikt op de titel van de activiteit en op 'bewerken' naast het evenement.

Tags, trefwoorden of 'labels' kan je op de voorbeeldweergave van activiteit toevoegen. Typ het gewenste label, selecteer een bestaand label uit de lijst of voeg nieuw label toe.

Meer vragen: vragen@uitdatabank.be