BE-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we je graag snel verwittigen. Daarom maakt het lokaal bestuur gebruik van BE-Alert, een nieuw systeem dat je via sms, e-mail of telefoon meteen op de hoogte brengt van een noodsituatie.

BE-Alert

Dankzij BE-Alert kan de burgemeester, maar ook de gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht sturen naar iedereen op wie de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen jullie als betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen, bijvoorbeeld dat je ramen en deuren gesloten moeten houden bij een brand. Officiële, correcte informatie, direct van de bron. BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om je te waarschuwen: sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Je kan een bericht van BE-Alert ontvangen als je je inschrijft op BE-Alert. Dat is erg belangrijk. De burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken kan bij een noodsituatie dan beslissen een noodbericht te sturen op basis van een adressenlijst, bijvoorbeeld naar alle mensen die in een bepaalde wijk wonen. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registeren. Je woont in Merelbeke, maar werkt in Brussel? Registreer beide adressen en je bent altijd op de hoogte.

Daarnaast is het bij heel ernstige noodsituaties ook mogelijk om iedereen in een bepaalde zone te alarmeren. Al wie fysiek in het gebied aanwezig is, krijgt dan een sms. Dat systeem is uniek in België. Zo kan je ook verwittigd worden als je in Merelbeke woont, maar een uitstapje maakt naar de zoo of de zee.

Hoe registreren?

Wil je bij een noodsituatie verwittigd worden? Schrijf je dan vandaag nog in! Registeren is helemaal gratis en kan heel makkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Merelbekenaren die geen computer hebben, kunnen zich bij het Sociaal Huis laten registreren op Be-Alert.

be-alert