Ontmoeting en ontspanning

Amusement

NIEUWJAARSRECEPTIE MET MUZIKALE MIDDAG

We zetten het nieuwe jaar in met een hapje en een drankje voorafgaand aan de maaltijd in het dorpsrestaurant. Na de maaltijd gaan we de muzikale tour op met een workshop én concert! We gaan zelf muziek maken en bewegen op muziek. Muziek (luisteren en actief meedoen) zorgt voor ontspanning, verlaging van bloeddruk en vermindert stress. De positieve invloed van muziek wordt steeds vaker gebruikt bij de behandeling van depressie en slapeloosheid. Meerdere studies laten ook zien dat het luisteren naar muziek een positief effect heeft op de stemming en cognitieve vermogens.

Na de pauze sluiten we af met een klankconcert, waarbij we de klankrijkdom gaan ervaren van klankschalen en andere authentieke muziekinstrumenten. We worden ondergedompeld in een ‘klankbad’. De juiste muziek kan je ademhaling en hartslag vertragen, je spieren ontspannen en je in een goed humeur brengen. Luister en geniet! Breng gerust een kussen en een dekentje mee om je comfortabel te installeren.

Op vrijdag 13.01
Receptie en maaltijd: van 11.30 – 13.00 uur. Kostprijs € 8,40
Muzikale middag: van 14.00 – 16.30 uur. Kostprijs € 6
Vooraf inschrijven verplicht!
De muzikale middag gaat enkel door bij 20 inschrijvingen.

Spelletjesnamiddag voor grootouders en kleinkinderen

Jong en oud spelen samen leuke spelletjes. We verwelkomen de kinderen van BKO Lovendegem die iets leuks hebben voorbereid. Nadien kan iedereen nog samen gezelschapsspelletjes spelen. Breng gerust je eigen spelletjes mee! Op maandag 20.02 van 14.00 – 16.30 uur

Gezelschapspelen en kaarten

Samen gezellig een kaartje leggen, teerlingen gooien, Rummikub spelen, ... Het kan allemaal. Of breng gerust zelf een spelletje mee!
Elke maandag  van 14.00 tot 17.00 uur (gratis)

Info en inschrijven via 09 396 23 05 of kerkelare@lievegem.be.