Ontdek onze 'lievelingsplekjes'

In 2023 gaan we met bekende Lievegemnaren op pad langs een aantal Lievelingsplekjes in onze gemeente. Ze vertellen er over de band met hun dorp en welke plekjes er de moeite zijn om even bij stil te staan.

Want we hebben best wat plaatsen in Lievegem waar we trots op mogen zijn: plaatsen met een rijke geschiedenis, bizarre verhalen of mooie vergezichten. Plaatsen waar er heel wat te doen valt: een gedicht lezen, wandelen en fietsen, een terrasje doen of rustig op een bankje ons landschap bewonderen.

Langs de Lieve met oud-wielrenner Bert De Backer

In de eerste Lievelink van 2023 spreken we af met voormalig wielrenner Bert De Backer. Hij neemt ons mee langs De Lieve en toont ons onder andere een fijne gravelstrook in Waarschoot. Bert vertelt er hoe hij met zijn gezin in Lievegem terecht kwam.

De fervente quizzer met specialisatie 'wielrennen', kan waarschijnlijk uit het hoofd de vele ereplaatsen in Paris-Roubaix en Paris-Tours opsommen. Maar ook de matige sportliefhebber kan Bert kennen van zijn fel gesmaakte passages in onder andere Vive le velo.

Wat is jouw lievelingsplekje?

Met deze reeks zetten we dit jaar zes toplocaties in de kijker, maar we zijn ook geïnteresseerd in de beter verscholen en minder gekende plekjes in onze gemeente. Wie kent Lievegem immers beter, dan de Lievegemnaar zelf? Laat het ons weten via het contactformulier. We maken eind 2023 dan een overzichtskaart van al deze fijne plekjes, zodat we met z'n allen op ontdekkingstocht kunnen gaan.

lievelingsplek (de; v(m); meervoud: lievelingsplekken): favoriete plek in Lievegem